מתכון של עוגת תפוזים בחושה פרווה שתמיד כיף לאכול, מפנקת ושונה מכל עוגה שאתם מכירים!
עוגה פשוטה ביותר להכנה, פרווה שאפשר לשדרג אותה עם ציפוי שוקולד, קרם וניל וכל תוספת שתרצו.
עוגת תפוזים בחושה עסיסית
טעם עדין של חמיצות בשילוב סירופ חם .
ציוד
- מידה: כוס 200 מ”ל
- תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק / תבנית קפיצית 26 / תבנית בינונית מלבנית חד פעמית
מרכיבים
- 4 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מיץ תפוזים אפשר מבקבוק
- 1 כפית ברנדי
- ½ כפית כפית תמצית רום
- ½ כפית כפית תמצית וניל
- 1 כף גרידת תפוז אם אין תפוזים טריים, אפשר לוותר
- 1 כף גרידת לימון
לסירופ:
- ¾ כוס מיץ תפוזים
- 2 כפות סוכר
שלבי הכנה
- להקציף כדקה את הביצים השלמות במהירות גבוהה.
- להוסיף את הסוכר ולהמשיך בהקצפה עוד 6-7 דקות עד קבלת קצף נוקשה, תפוח ובהיר.
- להוסיף לתוך הקצפה את הקמח בהדרגה.
- להוסיף את כל שאר המצרכים מלבד גרד התפוז וגרד הלימון, אותם נוסיף בסוף בקיפול עם מרית.
- לשמן ולקמח את התבנית או התבניות שמשתמשים בהם.
- לצקת את הבלילה ולאפות בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-35 דקות.
- לבדוק במרכז העוגה עם קיסם , אם יוצא יבש העוגה מוכנה, לעביר לקירור על רשת.
לסירופ:
- לחמם את המיץ והסוכר תוך כדי ערבוב בסיר קטן על הגז עד שהסוכר נמס.
- לדקור מעט עם קיסם בכמה מקומות את פני העוגה ונרטיב עם כף את העוגות עם הסירופ החם.
- אם השתמשנו בתפוזים סחוטים כדאי לסנן לפני המזיגה.
הערות וטיפים
- אם בא לכם לשדרג את העוגה, נצפה את העוגה בציפוי שוקולד משמנת מתוקה ושוקולד מריר, יוצא מאוד טעים ומתאים.
- אפשר גם לחצות עוגה עגולה או מרובעת לשתי שכבות, למלא באמצע בקרם ולצפות מעל בקצפת.
- אפשר גם לפדר באבקת סוכר או לפזר קוקוס.
- אפשר לעטוף את העוגה היטב ולהכניס למקפיא.
מקור: Linda’s Home Made
להשאיר תגובה