מתכון של עוגת תפוזים בחושה פרווה שמכינים בקלות וללא הפרדת ביצים!
עוגה טעימה ומשגעת שאפשר גם לשדרג ולהוסיף אווירה חגיגית בכל רגע נתון!
עוגת תפוזים בחושה ללא מיקסר
בהכנה קלה ללא מיקסר וללא הפרדת ביצים.
ציוד
- תבנית אפייה גודל 24
- כוס מידה אוניברסלית
מרכיבים
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף מיץ לימון
- גרידה מתפוז ולימון
- ½1 כוסות קמח תופח
שלבי הכנה
- נטרוף את הביצים עם כוס סוכר (להוסיף את הסוכר בהדרגה).
- נוסיף שמן, מיץ תפוזים, וניל, מיץ לימון, גרידה מתפוז ולימון ונערבב מעט.
- לבסוף נוסיף את הקמח תופח, נערבב שוב פעם היטב, שלא יהיו גושים של קמח.
- נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ 45 דקות.
- נבדוק עם קיסם אם יש ספק שהעוגה מוכנה.
הערות וטיפים
אפשר לחלק את הבלילה לשני חצאים , לחצי אחד להוסיף כף שוקולית, כפית קינמון וכף סוכר חום דמררה. לצקת מהבלילה הבהירה, ואז הכהה ואז שאר הבהירה, ולערבב קצת לקבלת צורות.
מקור: עוגת תפוזים בחושה מתכון מאת: דבי ממן, נעמי שושן
איך ניתן לשלב קוקוס בבלילה?
היי שחר,
אפשר להוסיף בין 1/2 כוס לכוס שבבי קוקוס לבלילה.
בהצלחה!!