הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת תמרים ואגוזים בחושה בטעם ייחודי!

עוגת תמרים ואגוזים

עוגת תמרים ואגוזים עם טעם ייחודי שלא תרצו להפסיק לאכול! מתכון שמכינים בקלי קלות וללא מיקסר, ובכלום עבודה או מאמץ יש לכם עוגה משגעת בתנור שמפיצה ריחות אפייה מתוקים בכל הבית! עוגה פרווה מושלמת להגשה גם בסופי שבוע!

עוגת תמרים ואגוזים

עוגת תמרים ואגוזים בחושה

הדפסה
מתכון שמכינים בקלי קלות לעוגת תמרים ואגוזים
של: חני קונאשוילי

ציוד

  • כוס חד פעמית חמה
  • תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק גדולות או 3 קטנות יותר

מרכיבים

  • 3 ביצים L
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 סוכר וניל
  • ¾ מיכל ממרח תמרים כ 300 גרם
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתיה.
  • 1 כפית קינמון
  • ½2 כוסות קמח
  • ¼1 כוסות במים רותחים
  • אגוזי מלך

שלבי הכנה

  • מערבבים ביצים, כוס סוכר, כוס שמן, סוכר וניל, וממרח התמרים.
  • מוסיפים את אבקת האפייה, סודה, קינמון, וקמח ומערבבים היטב.
  • כעת לוקחים כוס מים רותחים ושמים תיון לחצי דקה. שופכים לתערובת העוגה ומערבבים היטב, ומוסיפים עוד רבע כוס מים רותחים.
  • משמנים את התבניות ושופכים את התערובת לתוכם.
  • אופים ב־170 מעלות. לאחר 5 דקות אפייה, פותחים ומוציאים מעט את העוגה ומפזרים אגוזי מלך למעלה, ואז מחזירים לעוד כ־35 דקות.
  • שומרים בכלי אטום.
עוגת תמרים ואגוזים
צילום: חני קונאשוילי


מקור: עוגת תמרים ואגוזים – חני קונאשוילי