קבלו מתכון לעוגת תמרים נדירה שמכינים עם קמח כוסמין המעניק מרקם רך וחלומי עם טעמי תמרים עשירים שאי אפשר להפסיק לזלול.
עוגה מדהימה ומיוחדת שמצליחה להרשים בכל ביס מחדש ללא נקיפות מצפון. ביס אחד ואתם מכורים לחיים.
עוגת תמרים בריאה עם כוסמין
מרכיבים
- 2 ביצים גודל L
- ½ כוס סוכר חום
- 1 כוס תמרים טחונים ללא קליפה וגלעין – עדיף מג’הול
- ½ כוס שמן קוקוס
- 1 ½ כוס קמח כוסמין לבן
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתייה
- ½ כפית קינמון
- 1 כוס מים רותחים
שלבי הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות מראש.
- בקערה עם מים רותחים משרים את התמרים כחצי שעה ואז מקלפים מהקליפה והגלעין וטוחנים.
- טורפים את הסוכר וביצים למשך דקה, ואז מוסיפים את התמרים הטחונים ואז את השמן ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואז מים רותחים. ולאחר מכן אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון.
- שופכים לתבנית משומנת ואופים למשך 25 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש (להיזהר מאפיית יתר על מנת לא לייבש את העוגה).
מקור: עוגת גבינה – זהבית קשרי עג’מי
האם אפשר להשתמש בממרח תמרים?
היי שרית,
אכן כן, בהצלחה 🙂