קבלו מתכון של עוגת שקדים – הקינוח הכי מושלם וטעים וקליל!
עוגת שקדים ושוקולד עם קוקוס ונגיעה של תפוזים טעימה במיוחד וקלה להכנה.
עוגת שקדים ללא קמח
עוגה נוסטלגית וטעימה במיוחד
ציוד
- תבנית 24
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 5 ביצים
- 1 קליפה מגורדת מתפוז אחד
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מיץ תפוזים
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות שקדים טחונים 200 גרם
- ⅓1 כוס קוקוס
- ½ כוס סוכר
- ¾ שוקולד מגורד גס
לקצפת:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 500 מ"ל
- ½ כוס חלב
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
שלבי הכנה
- בקערה נטרוף את הביצים.
- להוסיף קליפת תפוז ,שמן, מיץ תפוזים, כפית וניל אחת, ואז לערבב.
- להוסיף את השקדים טחונים, קוקוס, והסוכר ולערבב לתערובת חלקה.
- להוסיף את השוקולד ולערבב שוב קלות.
- למזוג לתבנית 24 ואז לאפות 45 דקות 180 מעלות .
- לצנן היטב ולצפות בקצפת (נכין קצפת מהרכיבים לקצפת).
- אפשר להוסיף תותים למעלה לקישוט.
מקור: מלי מלכה
ניתן להכין ללא שום שמן מרגרינה או חמאה….
אני מכין עוגה זאת עם מיכל יוגורט או גבינה שמנה….אין צורך בחמש ביצים מספיק ארבע ביצים…לו ניתן היה,לפרסם תמונה הייתי מפרסם היות ואני מכין פעם בשבועיים את העוגה….
היי זיקו,
מעולה, תודה רבה ששיתפת אותנו בטיפים שלך 🙂
נשמח לראות תמונה בקבוצה!!
העוגה ניראת 10והשאלה שלי שקדים עים קליפה או מולבנים טחונים ? תודה
היי ציפי,
שקדים מולבנים טחונים.
בהצלחה!!