עוגת שקדים בחושה ואוורירית במיוחד, שלא מתקבלת במרקם כזה בכל מתכון! מתכון קל, שמכינים ללא מיקסר ועם רכיב שמעניק לה אווריריות משגעת! עוגה פרווה עם טעם נפלא וייחודי שכיף לאכול ולהגיש לצד הקפה בכל הזדמנות!
עוגת שקדים בחושה ואוורירית
ציוד
- תבנית עגולה בינונית בקוטר 22/24
מרכיבים
- 1 כוס קמח תופח
- 4 כפות אינסטנט וניל
- ½ כוס שקדים טחונים אפשר קוקוס במקום
- ¼ כוס שמן
- ¾ כוס סוכר
- 1 כפית נס קפה
- 1 כפית גרידת לימון
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 1 כוס מי סודה
שלבי הכנה
- מערבבים בקערה קמח, אינסטנט, שקדים, סוכר, נס קפה וגרידת לימון.
- מערבבים בקערה נפרדת שמן, ביצים, תמצית וניל, סוכר וניל ומי סודה ומעבירים לקערה הראשונה.
- מחממים תנור ל־170-180 מעלות ואופים במשך 30 דקות עד שקיסם שנועצים יוצא יבש.
הערות וטיפים
מקור: עוגת שקדים גלית אלימלך
איך מגדילים כמויות לתבנית 26 או 28?
היי אביבה,
ל-26 מגדילים בשליש ול-28 מגדילים בחצי.
בהצלחה 🙂
הי גלית’
ניתן להוסיף לעוגה אגוזים וצימוקים?
היי חנה,
כמובן, רק לא יותר מדי שהמרקם של העוגה לא יהיה כבד.
בהצלחה 🙂