הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שקדים בחושה במרקם אוורירי נדיר!

עוגת שקדים בחושה ואוורירית במיוחד, שלא מתקבלת במרקם כזה בכל מתכון! מתכון קל, שמכינים ללא מיקסר ועם רכיב שמעניק לה אווריריות משגעת! עוגה פרווה עם טעם נפלא וייחודי שכיף לאכול ולהגיש לצד הקפה בכל הזדמנות!

עוגת שקדים בחושה

עוגת שקדים בחושה ואוורירית

הדפסה
מתכון קל לעוגת שקדים בחושה במרקם מפנק
של: גלית אלימלך

ציוד

  • תבנית עגולה בינונית בקוטר 22/24

מרכיבים

  • 1 כוס קמח תופח
  • 4 כפות אינסטנט וניל
  • ½ כוס שקדים טחונים אפשר קוקוס במקום
  • ¼ כוס שמן
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כפית נס קפה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
  • 1 כוס מי סודה

שלבי הכנה

  • מערבבים בקערה קמח, אינסטנט, שקדים, סוכר, נס קפה וגרידת לימון.
  • מערבבים בקערה נפרדת שמן, ביצים, תמצית וניל, סוכר וניל ומי סודה ומעבירים לקערה הראשונה.
  • מחממים תנור ל־170-180 מעלות ואופים במשך 30 דקות עד שקיסם שנועצים יוצא יבש.

הערות וטיפים

חשוב מאוד – להוסיף כוס מי סודה בהדרגה ולערבב (זה גורם לעוגה להיות אוורירית)
עוגת שקדים בחושה
צילום: גלית אלימלך

מקור: עוגת שקדים גלית אלימלך