מתכון של עוגת שקדים בחושה, רכה, ועסיסית בטעם שקדים עשיר.
עוגה קלה וקלילה שמתאימה במיוחד למי שמקפיד על דיאטה דלת פחמימות או נטולת גלוטן.

עוגת שקדים בחושה ללא קמח
עוגה טעימה במיוחד שמתאימה לכולם
ציוד
- תבנית אינגליש קייק
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 כוס קמח שקדים
- ½ כוס קוקוס
- ½ כוס אגוזים טחונים גס
- 1 כפית אבקת אפיה
- 3 ביצים
- ½ כוס סוכר מומלץ מאוד להחליף בסוויטאנגו או כל תחליף סוכר 1:1
- ½ כוס שמן
- קליפת לימון מגורדת מחצי לימון
- מיץ לימון מחצי לימון
- 1 כפית תמצית וניל
שלבי הכנה
- קודם נתחיל להקציף (או לטרוף) את הסוכר והביצים יחד היטב.
- לאחר הקצפה נוסיף את שאר החומרים הרטובים ונערבב.
- לאחר ערבוב נמשיך בהוספת שאר החומרים היבשים ונערבב.
- נשפוך לתבנית אינגליש קייק.
- נכניס לתנור לאפייה בחום של 170 מעלות למשך 35 דקות בערך, או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

מקור: עוגת שקדים בחושה – רותי אזולאי
מתי ילמדו בארץ לרשום מצרכים במשקל?!
היי תמר,
אין ממש הכרח להשתמש במשקל מדויק אם עושים שימוש בכוס מדידה אוניברסלית לכל אורך המתכון וכן גם בכפיות מדידה.
הסבתות שלנו לא מדדו בגרמים את הקמחים והסוכרים וכן הלאה, ועדיין יצאו להן עוגות מושלמות.
בכל מקרה, כוס קמח שקדים=100 גרם, כפית אבקת אפייה=5 גרם, חצי כוס שמן=100 גרם, חצי כוס סוכר=100 גרם.
בהצלחה!
אני לא אוהבת קוקוס ואני מבינה שהקוקוס עוזר לאוריריות. במה אפשר להחליף?
היי טליה,
בקמח שקדים 🙂
יצא ואו!!! קלה ופשוט מעוחה. תודה על מתכון מנצנץ וטעים
היי רחלי,
איזה כיףףףף! נשמח גם לראות איך העוגה יצאה בקבוצה 🙂
מצויין. הוספתי צימוקים לבנים ממקום הרבה סוכר
היי דינה,
מעולה! את מוזמנת גם להראות לנו איך היא יצאה בקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂