מתכון של עוגת שמרים קלאסית של פעם שמכינים מבצק מושלם וחלומי במרקם רך וביס מענג.
עוגה קלה ומאוד קלה להכנה שתנחם לכם את הלב שתמלא לכם את היום ברגשות אהבה עם טעמים מענגים.
עוגת שמרים של פעם
ציוד
- תבנית אינגליש קייק
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים
- ½ כוס שמן
- ½ כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1 ביצה
למלית:
- 140 גרם חמאה מומסת
- 140 מגרם סוכר חום
- ¾ כוס קקאו
- 1 כף קינמון
לסירופ סוכר:
- ½ כוס סוכר
- ¼ כוס מים
- קורט נס קפה
שלבי הכנה
להכנת הבצק:
- נשים את כל הנוזלים ואז את שאר המרכיבים מלבד הקמח בקערת המיקסר עם וו לישה עם מהירות בינונית.
- נוסיף את הקמח ומערבלים לבצק אחיד. מתפיחים למשך שעה עד להכפלת הנפח.
להכנת המלית והמשך הכנה:
- נמיס את החמאה, ונוסיף את יתר המצרכים ונערבב יחד.
- נחלק את הבצק לשני חלקים, ומורחים מלית ואז מגלגלים לרולדה הדוקה. מקפיאים לרבע שעה.
- נחתוך לאורך את הרולדה ולכרוך בצורת בורג.
- נשים בתבנית אינגליש קייק משומנת ונמרח ביצה עם מעט מים. ניתן לשים כל תוספת שאוהבים מעל.
- נכניס לתנור עם תכנית סטטי בחום של 155 מעלות למשך 40 דקות.
- נוציא רק ששחום גם בצדי העוגה. מורחים בנדיבות סירופ סוכר.
מקור: עוגת שמרים – שרית יצחקי
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם
להשאיר תגובה