מתכון של עוגת שמרים שוקולד פרווה מבצק שמרים מושלם ונוח לעבודה!
עוגת שמרים שוקולד הכי קל שתמצאו והכי מושלם שתמצאו! עם ריח אפייה משגע!

עוגת שמרים שוקולד ממכרת
עוגה אוורירית טעימה וקלה להכנה במילוי שוקולד
ציוד
- כוס חד פעמי לשתייה חמה
מרכיבים
לבצק:
- 1 קילו קמח מנופה
- ¾ כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות מים חמימים
- 2 כפות אינסטנט וניל
- 1 כפית משפר אפיה גדושה
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 3 ביצים
- 2 כפות שמרים יבשים
למילוי:
- ¾ כוס קקאו
- ¾ כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כף קינמון למי שאוהב
- 1 כפית תמצית רום
- 4 כפות אינסטנט שוקולד
לסירופ:
- 1 כוס מים
- ½ כוס סוכר
- 1 כף דבש גדושה
- 2 סוכר וניל
שלבי הכנה
לבצק:
- ללוש במיקסר למשך כ – 7 דקות.
- לכסות ולהשאיר התפחה של לפחות שעתיים.
- לחלק את הבצק לששה כדורים ולתת תפיחה 15 דקות.
- לרדד כל כדור למלבן דק, למרוח מילוי ונגלגל לרולדה (למשוך צמוד את הבצק).
- לחתוך את הרולדה לארבע ולקלוע צמה.
- להניח לתבניות אינגליש קייק ישר ולהתפיח למשך 40 דקות נוספות.
- למרוח בעדינות מעל העוגה ביצה טרופה עם כף סוכר.
- להכניס לתנור חם 200 מעלות בערך 25 דקות עד שיהיה צבע אחיד זהוב יפה.
- לאחר האפייה למרוח מיד מהסירופ (אופן הכנה למטה).
למילוי:
- מערבבים את כלל החומרים ואז מורחים.
- ניתן גם להוסיף פצפוצי שוקולד לבן למי שאוהב.
לסירופ:
- לבשל קצת את החומרים.
- כשהעוגות חמות להשקות עם הסירופ החם.

מקור: אורה ארגוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בעמוד שלה: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב
להשאיר תגובה