מתכון של עוגת שמרים שוקולד פרווה מבצק שמרים מושלם ונוח לעבודה!
עוגת שמרים שוקולד הכי קל שתמצאו והכי מושלם שתמצאו! עם ריח אפייה משגע!
עוגת שמרים שוקולד ממכרת
ציוד
- כוס חד פעמי לשתייה חמה
מרכיבים
לבצק:
- 1 קילו קמח מנופה
- ¾ כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות מים חמימים
- 2 כפות אינסטנט וניל
- 1 כפית משפר אפיה גדושה
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 3 ביצים
- 2 כפות שמרים יבשים
למילוי:
- ¾ כוס קקאו
- ¾ כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כף קינמון למי שאוהב
- 1 כפית תמצית רום
- 4 כפות אינסטנט שוקולד
לסירופ:
- 1 כוס מים
- ½ כוס סוכר
- 1 כף דבש גדושה
- 2 סוכר וניל
שלבי הכנה
לבצק:
- ללוש במיקסר למשך כ – 7 דקות.
- לכסות ולהשאיר התפחה של לפחות שעתיים.
- לחלק את הבצק לששה כדורים ולתת תפיחה 15 דקות.
- לרדד כל כדור למלבן דק, למרוח מילוי ונגלגל לרולדה (למשוך צמוד את הבצק).
- לחתוך את הרולדה לארבע ולקלוע צמה.
- להניח לתבניות אינגליש קייק ישר ולהתפיח למשך 40 דקות נוספות.
- למרוח בעדינות מעל העוגה ביצה טרופה עם כף סוכר.
- להכניס לתנור חם 200 מעלות בערך 25 דקות עד שיהיה צבע אחיד זהוב יפה.
- לאחר האפייה למרוח מיד מהסירופ (אופן הכנה למטה).
למילוי:
- מערבבים את כלל החומרים ואז מורחים.
- ניתן גם להוסיף פצפוצי שוקולד לבן למי שאוהב.
לסירופ:
- לבשל קצת את החומרים.
- כשהעוגות חמות להשקות עם הסירופ החם.
מקור: אורה ארגוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בעמוד שלה: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב
להשאיר תגובה