מתכון של עוגת שמרים שוקולד מטריפה ומפנקת במיוחד! פינוק מושלם להגשה בשבת וכל זמן שרוצים!
אחד הפינוקים הכי ממכרים שיש הוא עוגת שמרים שוקולד טעימה שרק ריח האפייה שלה מעיר את כל החושים!
עוגת שמרים שוקולד ממכרת ומושחתת
מתכון של עוגת שמרים שוקולד מטריפה ומפנקת במיוחד! פינוק מושלם להגשה בשבת.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
להתפחת השמרים:
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- מים פושרים 100 מ”ל
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 4 ביצים
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- ½1 כוסות מים פושרים
למלית שוקולד:
- 1 חבילה חמאה 200 גרם – חצי מומסת במיקרו
- 1 כף תמצית וניל אפשר במקום 2 סוכר וניל
- 1 כוס סוכר
- 3 כפות קקאו
לקרם פטיסייר:
- 3 כוסות חלב 600 מ”ל
- 4 חלמונים
- 2 סוכר וניל 20 גרם
- 175 גרם סוכר
- 3 כפות קמח
שלבי הכנה
להתפחת השמרים:
- בקערה קטנה נוסיף את כל החומרים ונערבב היטב עד לקבלת עיסה (סטרטר) אחידה, נניח בצד כחמש דקות.
לבצק:
- בקערת מיקסר, נוסיף קילו של קמח יחד עם קמצוץ של מלח ונערבב היטב.
- לאחר מכן, נוסיף לפי הסדר הבא: 1 כוס סוכר (בכוס חד פעמי חם), את העיסה (הסטרטר) של בצק השמרים.
- אחרי זאת נוסיף כוס שמן (בכוס חד פעמי קר), 4 ביצים, 2 שקיות סוכר וניל, 1.5 כוסות מים פושרים (מומלץ להתחיל בכוס אחת).
- נערבב את כל החומרים היטב עד שמתקבל בצק מעט דביק (אל דאגה הוא מתייצב בשלב התפיחה).
- נתפיח כשעה, ונחלק ל- 8 כדורים כך שכל 2 כדורים מרכיבים עוגה. נכסה אותם ומניחים כ- 15 דקות.
למלית שוקולד:
- נוסיף את כל החומרים לקערה אחת ונערבב היטב.
לקרם פטיסייר:
- נחמם 600 מ”ל כוסות חלב עד סף רתיחה.
- בקערה נפרדת נוספת נערבב את כל החומרים היטב עד שמתקבלת בלילה סמיכה מאוד.
- כשהחלב חם, נוסיף את הבלילה לסיר החלב ונערבב היטב ללא הפסקה עד שמסמיך מאוד.
- נכבה את האש ונערבב פנימה 100 גרם חמאה מצננים מעט.
הרכבת העוגה:
- מרדדים כל כדור בצק ומורחים את המלית הרצויה, שוקולד או קרם פטיסייר לבחירתכם. מגלגלים לצורת רולדה, וחוזרים על אותו הדבר עם כל שאר כדורי הבצק.
- ניקח 2 רולדות ונסובב יחד לצורת בורג.
- נשמן תבנית חד פעמית ונעביר פנימה את הבצק להתפחה של חצי שעה נוספת. – הצעד הזה חובה להצלחת המתכון!!
- לאחר שסיימנו עם שלב ההתפחה, נמרח ביצה טרופה ונחרוץ באופן קל עם סכין חדה על הבורג – זה עוזר לאוויר להשתחרר במהלך האפייה והבורג לא מתבקע.
- אופים בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות. במקרה שהחלק העליון מקבל צבע מהר, פשוט נכניס עם נייר אלומיניום וממשיכים באפייה. לפחות 50 דקות.
מקור: עוגת שמרים מתכון מאת: אילנה טל
לא הבנתי איפה לשים את קרם הפטיסייר
לא הבנתי את המילוי והקרם פטיסייר..
איפה נכנס הקרם פטיסייר?אשמח להסבר מדוייק יותר כי העוגה נראית מושלמת
היי ירדנה,
תיקנו את המתכון וכעת הוא ברור ומדויק. מתנצלים על הבלבול!
המתכון מרשים והולכת להכין את העוגה
מה עושים עם הקרם פטיסייר? למה הוא מיועד במתכון זה?
היי אנדרה,
מתנצלים על הבלבול – תיקנו את המתכון וכעת הוא ברור.
בהצלחה 🙂
הכוונה להכין עוגות שמרים ממולאות בקרם קקאו או בקרם פטיסייר
מה קשור הקרם פטסייר? מתי שמים אותו?
היי איילת,
תודה רבה על התגובה שלך, תיקנו את המתכון.
מתנצלים על אי הנוחות!
גם אני לא הבנתי איפה שמים את הקרם פטיסייר
גם אני לא הבנתי איפה ומתי להוסיף את הקרם הפטיסייר
היי אורנה,
תודה ששמת לב, תיקנו את המתכון וכעת הוא ברור יותר.
בהצלחה!
לא הבנתי מה לעשות עם הקרם פטיסייר
היי צביה,
מתנצלים על אי הנוחות, תיקנו את המתכון.
תודה על התגובה ובהצלחה!
גם אני לא הבנתי מתי שמים ואיפה את הקרם פטיסייר???
היי אור,
תודה רבה על התגובה ומתנצלים על הבלבול!
תיקנו את המתכון וכעת הוא ברור, בהצלחה 🙂
כמה זמן אפיה .תודה
היי דינה,
50 דקות או עד שהעוגה ממש שחומה.
בהצלחה!
לא הבנתי,”(לכן עבור המלית למתכון תכפילו הכמויות פי 2).” זה אומר שלכמות הבצק במתכון צריך להכין מלית כפולה (במקום חמאה 200 גרם לשים 4???
היי,
תודה על ההערה החשובה!
זה לא רלוונטי, ולכן הסרנו את השלב הזה.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
הכנתי את העוגה והעוגה יצאה טעימה ומוצלחת ומזה עשיתי רוגלך פשוט גלגלתי לעוגה וחתכתי לגודל שרצתי וחטפו אותם מרוב שהם טעימות תודה על המתכון הכנתי גם את השוקלד ולמתי את העוגה עם שקדים מרוסקים כדי להכין לא תתחרטו אלא לא תרצו להפסיק להכין אותם רק אל תשכחו להשאיר לשבת כי היא מביאה את הברכה תודה רבה רבה על המתכון ובהצלחה לכולם ❤️
היי ציפי,
נהדר!! שמחים שאהבת ותודה ששיתפת אותנו בחוויה שלך 🙂
מוזמנת גם להעלות תמונה לקבוצה!
הי
אם רוצה להכין רק שתי רולדות האם להשתמש בחצי הכמויות של הבצק והשמרים?
היי עירית,
נכון, מורידים בחצי את הכמויות.
בהצלחה!