הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שמרים שוקולד ממכרת ומושחתת

מתכון עוגת שמרים

מתכון של עוגת שמרים שוקולד מטריפה ומפנקת במיוחד! פינוק מושלם להגשה בשבת וכל זמן שרוצים!

אחד הפינוקים הכי ממכרים שיש הוא עוגת שמרים שוקולד טעימה שרק ריח האפייה שלה מעיר את כל החושים!

מתכון עוגת שמרים

עוגת שמרים שוקולד ממכרת ומושחתת

הדפסה
מתכון של עוגת שמרים שוקולד מטריפה ומפנקת במיוחד! פינוק מושלם להגשה בשבת.
של: אילנה טל

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

להתפחת השמרים:

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • מים פושרים 100 מ”ל

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 4 ביצים
  • 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
  • ½1 כוסות מים פושרים

למלית שוקולד:

  • 1 חבילה חמאה 200 גרם – חצי מומסת במיקרו
  • 1 כף תמצית וניל אפשר במקום 2 סוכר וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות קקאו

לקרם פטיסייר:

  • 3 כוסות חלב 600 מ”ל
  • 4 חלמונים
  • 2 סוכר וניל 20 גרם
  • 175 גרם סוכר
  • 3 כפות קמח

שלבי הכנה

להתפחת השמרים:

  • בקערה קטנה נוסיף את כל החומרים ונערבב היטב עד לקבלת עיסה (סטרטר) אחידה, נניח בצד כחמש דקות.

לבצק:

  • בקערת מיקסר, נוסיף קילו של קמח יחד עם קמצוץ של מלח ונערבב היטב.
  • לאחר מכן, נוסיף לפי הסדר הבא: 1 כוס סוכר (בכוס חד פעמי חם), את העיסה (הסטרטר) של בצק השמרים.
  • אחרי זאת נוסיף כוס שמן (בכוס חד פעמי קר), 4 ביצים, 2 שקיות סוכר וניל, 1.5 כוסות מים פושרים (מומלץ להתחיל בכוס אחת).
  • נערבב את כל החומרים היטב עד שמתקבל בצק מעט דביק (אל דאגה הוא מתייצב בשלב התפיחה).
  • נתפיח כשעה, ונחלק ל- 8 כדורים כך שכל 2 כדורים מרכיבים עוגה. נכסה אותם ומניחים כ- 15 דקות.

למלית שוקולד:

  • נוסיף את כל החומרים לקערה אחת ונערבב היטב.

לקרם פטיסייר:

  • נחמם 600 מ”ל כוסות חלב עד סף רתיחה.
  • בקערה נפרדת נוספת נערבב את כל החומרים היטב עד שמתקבלת בלילה סמיכה מאוד.
  • כשהחלב חם, נוסיף את הבלילה לסיר החלב ונערבב היטב ללא הפסקה עד שמסמיך מאוד.
  • נכבה את האש ונערבב פנימה 100 גרם חמאה מצננים מעט.

הרכבת העוגה:

  • מרדדים כל כדור בצק ומורחים את המלית הרצויה, שוקולד או קרם פטיסייר לבחירתכם. מגלגלים לצורת רולדה, וחוזרים על אותו הדבר עם כל שאר כדורי הבצק.
  • ניקח 2 רולדות ונסובב יחד לצורת בורג.
  • נשמן תבנית חד פעמית ונעביר פנימה את הבצק להתפחה של חצי שעה נוספת. – הצעד הזה חובה להצלחת המתכון!!
  • לאחר שסיימנו עם שלב ההתפחה, נמרח ביצה טרופה ונחרוץ באופן קל עם סכין חדה על הבורג – זה עוזר לאוויר להשתחרר במהלך האפייה והבורג לא מתבקע.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות. במקרה שהחלק העליון מקבל צבע מהר, פשוט נכניס עם נייר אלומיניום וממשיכים באפייה. לפחות 50 דקות.
מתכון עוגת שמרים
צילום: שרית יצחקי

מקור: עוגת שמרים מתכון מאת: אילנה טל