עוגת שמרים שוקולד זו עוגה שקשה להישאר אדישים אליה, ופשוט קשה להפסיק לאכול ממנה. קבלו מתכון פשוט שכולם יכולים להכין, לעוגה הכי מפנקת שיש, מבצק שמרים משגע ומלית שוקולד עשירה – כי אם כבר להתפנק, אז כמו שצריך!
עוגת שמרים שוקולד מטריפה
מתכון פשוט לעוגת שמרים שוקולד ממכרת
ציוד
- כוס חד פעמי לשתייה חמה
מרכיבים
בצק:
- 1 קילו קמח מנופה
- ¾ כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות מים חמימים
- 2 כפות אינסטנט וניל
- כפית משפר אפיה גדושה
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 3 ביצים
- 2 כפות שמרים יבשים
מילוי:
- ¾ כוס קקאו
- ¾ כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כף קינמון למי שאוהב
- 1 כפית תמצית רום
- 4 כפות אינסטנט שוקולד
סירופ:
- 1 כוס מים
- ½ כוס סוכר
- 1 כף דבש גדושה
- 2 סוכר וניל
שלבי הכנה
בצק:
- לשים במיקסר במשך כ־7 דקות, מכסים ומתפיחים שעתיים לפחות.
- מחלקים את הבצק לששה כדורים ומתפיחים 15 דקות נוספות.
- מרדדים כל כדור למלבן דק, מורחים מילוי ומגלגלים לרולדה (למשוך צמוד את הבצק).
- חותכים את הרולדה לארבע ונקלע צמה.
- מעבירים לתבניות אינגליש קייק ישר ומתפיחים במשך 40 דקות נוספות.
- מורחים בעדינות מעל העוגה ביצה טרופה עם כף סוכר.
- אופים ב־ 200 מעלות במשך כ־25 דקות עד קבלת צבע אחיד זהוב יפה.
- מורחים מהסירופ עם הוצאת העוגה מהאפייה (אופן הכנה למטה).
מילוי:
- מערבבים את כל החומרים
- ניתן להוסיף פצפוצי שוקולד לבן למי שאוהב.
סירופ:
- מבשלים מעט את הריכים.
מקור: אורה ארגוב
נראה סוף הדרך….
חבל שאין סרטון שמראה את קליעת הצמה מ-4 רצועות.
היי,
מצאנו עבורך סרטון שמדגים בדיוק איך קולעים חלה כזו 🙂
בהצלחה!