קבלו מתכון של עוגת שמרים רכה טעימה וממש מרשימה, עם בצק במרקם נדיר וחלומי, המשתדך למילוי שוקולד מושחת שמשדרג את הטעם ברמות.
עוגה קלה וטעימה שתמיד מצליחה ומספקת חווית טעמים שממכרת את כל מי שטועם. ביס אחד ואתם מכורים לחיים!
עוגת שמרים רכה ועסיסית בצורה מרשימה
ציוד
- תבנית אינגליש קייק
מרכיבים
לבצק:
- 1 קילו קמח לבן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס סוכר
- ½1 חבילת מחמאה בטמפרטורת החדר
- 3 ביצים
- 3 כפות תמצית וניל
- 1 כוס מים חמימים 3/4 כוס עד כוס – אפשר להכין קערה עם מים חמימים ולשפוך כל פעם קצת לפי הצורך עד שמתקבל מרקם טוב של הבצק
למילוי:
- 150 גרם מרגרינה / מחמאה
- 4 כפות שוקולית
- 2 חבילות שוקולד מריר 200 גרם
- 1 כף קינמון
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
שלבי הכנה
להכנת הבצק :
- נערבב הכל ביחד לפי הסדר, ואז נתפיח למשך שעתיים.
להכנת המילוי:
- נרתיח את המילוי בסיר ונקרר לפני שמורחים על הבצק.
- כשמכינים את הצורות נתפיח עוד חצי שעה לפני הכניסה לתנור.
- בתנור נכניס לאפייה רגילה עליון תחתון על חום של 180 מעלות עד שמשחים, בערך 20-25 דקות.
מקור: עוגת שמרים רכה ועסיסית – עדי לוי פזמונים
להשאיר תגובה