מתכון לעוגת שמרים קראנץ’ שוקולד מושלמת.
עוגה טעימה שמכינים מבצק נדיר ומיוחד עם מלית שוקולדית.
עוגת שמרים קראנץ’ שוקולד
מבצק מעולה נדיר ופריך
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לסירופ:
- 1 כוס מים
- ½ כוס סוכר
- טיפה תמצית וניל
- 1 כף מיץ לימון
לבצק:
- ½5 כוסות קמח
- ¾ כוס סוכר
- 175 גרם חמאה רכה
- ½ שקית שמרים – 5 גרם או חצי קובייה שמרים
- 3 ביצים
- מעט תמצית וניל
- ¾ כוס מים פושרים
למילוי:
- ממרח נוטלה
- חלבה
- ביסקוויטים / פתי בר טחונים
- אגוזים פירורים
שלבי הכנה
הכנת הסירופ :
- להרתיח יחד כוס מים עם חצי כוס סוכר, טיפה תמצית וניל, וכף מיץ לימון.
- לאחר רתיחה להשאיר בצד (שופכים סירופ קר על עוגה חמה).
הכנת הבצק :
- לעבד את כל המרכיבים לבצק ולתת לו מנוחה במקרר למשך 3 שעות לפחות.
- להוציא מהמקרר ולשטח את הבצק.
- למרוח ממרח נוטלה ומעליו לפזר חלבה, פתי בר טחונים, ואגוזים פירורים למי שאוהב.
- לגלגל לרולדה ולחתוך עם סכין חדה באמצע הרולדה. כך מקבלים שני נחשים ארוכים, ואז לגלגל אחד עם השני.
- למרוח ביצה מלמעלה, ולהכניס לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך חצי שעה בערך.
- לאחר אפייה למזוג את הסירופ הקר על העוגה כשהיא עדיין חמה.
מקור: עוגת שמרים קראנץ’ שוקולד – אביבה ג’רופי
היי אפשר להכין אם נטורינה ?
היי אדם,
אכן כן, בהצלחה!