הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שמרים קראנץ’ שוקולד

מתכון עוגת שמרים

מתכון לעוגת שמרים קראנץ’ שוקולד מושלמת.

עוגה טעימה שמכינים מבצק נדיר ומיוחד עם מלית שוקולדית.

מתכון עוגת שמרים

עוגת שמרים קראנץ’ שוקולד

הדפסה
מבצק מעולה נדיר ופריך
Servings 2 רולדות
של: אביבה ג’רופי

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • טיפה תמצית וניל
  • 1 כף מיץ לימון

לבצק:

  • ½5 כוסות קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 175 גרם חמאה רכה
  • ½ שקית שמרים – 5 גרם או חצי קובייה שמרים
  • 3 ביצים
  • מעט תמצית וניל
  • ¾ כוס מים פושרים

למילוי:

  • ממרח נוטלה
  • חלבה
  • ביסקוויטים / פתי בר טחונים
  • אגוזים פירורים

שלבי הכנה

הכנת הסירופ :

  • להרתיח יחד כוס מים עם חצי כוס סוכר, טיפה תמצית וניל, וכף מיץ לימון.
  • לאחר רתיחה להשאיר בצד (שופכים סירופ קר על עוגה חמה).

הכנת הבצק :

  • לעבד את כל המרכיבים לבצק ולתת לו מנוחה במקרר למשך 3 שעות לפחות.
  • להוציא מהמקרר ולשטח את הבצק.
  • למרוח ממרח נוטלה ומעליו לפזר חלבה, פתי בר טחונים, ואגוזים פירורים למי שאוהב.
  • לגלגל לרולדה ולחתוך עם סכין חדה באמצע הרולדה. כך מקבלים שני נחשים ארוכים, ואז לגלגל אחד עם השני.
  • למרוח ביצה מלמעלה, ולהכניס לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך חצי שעה בערך.
  • לאחר אפייה למזוג את הסירופ הקר על העוגה כשהיא עדיין חמה.
מתכון עוגת שמרים
צילום: אביבה ג’רופי

מקור: עוגת שמרים קראנץ’ שוקולד – אביבה ג’רופי