מתכון של עוגת שמרים קקאו מעלפת טעימה ורכה במיוחד.
עוגה טעימה ועשירה במילוי קקאו בהכנה קלה ומהירה.

עוגת שמרים קקאו של פעם
עוגה מענגת ונמסה בפה, פשוט חלום.
ציוד
- מיקסר
- 2 תבניות אינגליש קייק
- מרדד
- קערה לערבוב
מרכיבים
לבצק :
- 1 קילו קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- ¾ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- ½2 כוסות מים
- 2 ביצים שלמות
- 200 גרם מחמאה או חמאה 1 חבילה
למלית קקאו:
- 1 כוס קקאו
- ½1 כוסות סוכר
- 1 כף נס קפה
- 1 כף תמצית רום
- ¾ כוס שמן
לסירופ:
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 1 כף תמצית רום
- 1 מיץ מחצי לימון
שלבי הכנה
הכנת הבצק:
- בקערת המיקסר נניח את הסוכר, הקמח, הסוכר וניל ואת השמרים, נוסיף 2 כוסות מים ונקציף.
- תוך כדי ההקצפה נוסיף בהדרגה את הביצים את יתרת המים.
- את המחמאה נחתוך לקוביות ונוסיף בהדרגה לבצק, לשים טוב טוב עד לקבלת בצק חלק.
- ניתן לבצק לתפוח בקערה, לשים שוב לאחר מכן ונכסה בניילון נצמד ונניח במקרר לשעתיים.
הכנת המלית:
- נערבב את מצרכי המלית למעט השמן, ואז נוסיף את השמן תוך כדי ערבוב לקבלת מלית לא דלילה.
הכנת הסירופ:
- נבשל את מצרכי הסירופ עד לקבלת סירופ דביק.
- נוציא את הבצק מהמקרר ונחלק אותו ל6 חלקים שווים (320 גרם כל אחת).
- נרדד כל אחד מהחלקים על משטח מקומח לצורת ריבוע, נמלא במלית ונגלגל כל 3 חלקים לעוגה אחת.
- נסדר בתוך תבניות אינגליש קייק משומנות, נבריש מעל בביצה טרופה עם כפית נס קפה , וניתן לעוגות לתפוח.
- נכניס את התבניות לתנור ונאפה על 180 מעלות עד להזהבה.
- נוציא מהתנור ונבריש בסירופ כשהעוגות חמות.
הערות וטיפים
ניתן לשמור במקפיא לחודשיים.

מקור: אופירה פחימה יחיא
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בעמוד פייסבוק ובאינסטגרם
אז בעצם יש פה 3 כוסות סוכר שזה יותר מחצי קילו, וכמעט חצי קילו שומן???
היי בלה,
את יכולה לשים פחות סוכר לפי טעמך 🙂