הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שמרים קקאו של פעם

מתכון עוגת שמרים

מתכון של עוגת שמרים קקאו מעלפת טעימה ורכה במיוחד.

עוגה טעימה ועשירה במילוי קקאו בהכנה קלה ומהירה.

מתכון עוגת שמרים

עוגת שמרים קקאו של פעם

הדפסה
עוגה מענגת ונמסה בפה, פשוט חלום.
של: אופירה פחימה יחיא

ציוד

  • מיקסר
  • 2 תבניות אינגליש קייק
  • מרדד
  • קערה לערבוב

מרכיבים

לבצק :

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
  • ½2 כוסות מים
  • 2 ביצים שלמות
  • 200 גרם מחמאה או חמאה 1 חבילה

למלית קקאו:

  • 1 כוס קקאו
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 כף נס קפה
  • 1 כף תמצית רום
  • ¾ כוס שמן

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
  • 1 כף תמצית רום
  • 1 מיץ מחצי לימון

שלבי הכנה

הכנת הבצק:

  • בקערת המיקסר נניח את הסוכר, הקמח, הסוכר וניל ואת השמרים, נוסיף 2 כוסות מים ונקציף.
  • תוך כדי ההקצפה נוסיף בהדרגה את הביצים את יתרת המים.
  • את המחמאה נחתוך לקוביות ונוסיף בהדרגה לבצק, לשים טוב טוב עד לקבלת בצק חלק.
  • ניתן לבצק לתפוח בקערה, לשים שוב לאחר מכן ונכסה בניילון נצמד ונניח במקרר לשעתיים.

הכנת המלית:

  • נערבב את מצרכי המלית למעט השמן, ואז נוסיף את השמן תוך כדי ערבוב לקבלת מלית לא דלילה.

הכנת הסירופ:

  • נבשל את מצרכי הסירופ עד לקבלת סירופ דביק.
  • נוציא את הבצק מהמקרר ונחלק אותו ל6 חלקים שווים (320 גרם כל אחת).
  • נרדד כל אחד מהחלקים על משטח מקומח לצורת ריבוע, נמלא במלית ונגלגל כל 3 חלקים לעוגה אחת.
  • נסדר בתוך תבניות אינגליש קייק משומנות, נבריש מעל בביצה טרופה עם כפית נס קפה , וניתן לעוגות לתפוח.
  • נכניס את התבניות לתנור ונאפה על 180 מעלות עד להזהבה.
  • נוציא מהתנור ונבריש בסירופ כשהעוגות חמות.

הערות וטיפים

ניתן לשמור במקפיא לחודשיים.
מתכון עוגת שמרים
צילום: אופירה פחימה יחיא

מקור: אופירה פחימה יחיא

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בעמוד פייסבוק ובאינסטגרם