עוגת שמרים קלאסית, כמו של אמא או סבתא ואי אפשר לעבור שבת מושלמת בלעדיה! מתכון קל ומהיר להכנת עוגת שמרים מפנקת במיוחד במילוי שוקולד או כל מילוי שתבחרו! עוגה מושלמת שניתן להכין פרווה ולאכול לאחר ארוחת השבת!
עוגת שמרים קלאסית כמו של פעם
מתכון קל ומהיר לעוגת שמרים נוסטלגית לשבת
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 3 ביצים
- 200 גרם חמאה רכה
- ¼1 כוס חלב פושר
- 1 שמנת חמוצה
- ½ כוס סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- קורט מלח
מילוי:
- 200 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות קקאו
- 2 כפות קינמון
שלבי הכנה
- לשים את רכיבי הבצק עד איחוד ומניחים להתפחה עד הכפלת נפח.
- מחלקים את הבצק ל- 4-5 עוגות.
- מערבבים במיקסר את רכיביי המילויעד למרקם אחיד.
- עושים 4-5 רולדות, וממלאים במילוי בנדיבות. אפשר גם כל ממרח אחר שאוהבים.
- אופים ב־180 מעלות בתנור שחומם מראש ועד להזהבה.
- אפשר להכין סירופ מכוס סוכר וכוס מים וקצת לימון (לבשל יחד על הגז).
הערות וטיפים
סרטון הסבר להכנת שמרים בצורות שונות
מקור: עוגת שמרים – הדר אלטון
להשאיר תגובה