הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שמרים קלאסית בטעם מנצח

מתכון עוגת שמרים

מתכון מופלא של בצק שמרים קלאסי, בסיסי ונצחי, שתמיד מצליח!

מהבצק המצוין הזה אפשר להכין עוגות קפה, עוגיות, אוזני המן, ובכל מילוי שרוצים.

מתכון עוגת שמרים
צילום: עפרה שטיינברגר
מתכון עוגת שמרים

עוגת שמרים

הדפסה
מתכון מנצח כזה אף פעם לא מחליפים
של: עפרה שטיינברגר

ציוד

  • תבנית אינגליש קייק
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לבצק:

  • שמרים 40 גרם
  • ½ כוס מים חמימים
  • ½ כוס חלב פושר
  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • 2 ביצים
  • חמאה או מרגרינה 100 גרם
  • 4.5-5 כוסות קמח רגיל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית גרידת לימון

למילוי:

  • 1 חבילת מחמאה 200 גרם
  • ½1 כוס כוס סוכר
  • 1 כוס קקאו

לציפוי:

  • ¼ כוס קוניאק
  • ¼ כוס מים
  • ½ כוס סוכר

שלבי הכנה

לבצק:

  • נמיס את השמרים במים חמימים בתוך קערה גדולה.
  • נוסיף מיד את החלב, הסוכר, המלח, הביצים הטרופות, החמאה המרוככת ומחצית מכמות הקמח.
  • נבחש בכף עץ עד תערובת אחידה.
  • נוסיף את הווניל, קליפת הלימון וקמח.
  • נערבב חזק ומוסיפים קמח נוסף עד שהבצק יהיה מוצק ולא יידבק לאצבעות וניתן יהיה לטיפול בצורה נוחה.
  • לא נוסיף יותר מדי קמח כדי שהבצק לא יהיה קשה מדי.
  • נפזר מעט קמח על משטח העבודה, נניח את הבצק ונלוש 5-8 דקות עד קבלת בצק חלק וגמיש מאוד.
  • נפזר עוד קמח על הבצק ועל משטח האפייה בעת הלישה, כפי הצורך.

למילוי:

  • נערבב היטב את כל מצרכי המילוי.
  • נמרח על כל אחת מהצורות ונסגור היטב.

לציפוי:

  • נביא לרתיחה את מצרכי הציפוי ונבריש.
מתכון עוגת שמרים
צילום: עפרה שטיינברגר

מקור: עפרה שטיינברגר