עוגת שמרים פרווה עשירה בכל מילוי שתבחרו! מתכון פשוט להכנת רולדות שמרים מפנקות במיוחד, עם שוקולד וחלבה, טבולות בסירופ סוכר. עוגת שמרים במרקם מפנק וטעם מושלם, שכיף לאכול בכל עת ואפשר להכין עם מגוון מילויים!
עוגת שמרים פרווה
מתכון קל לעוגת שמרים פרווה מפנקת במיוחד
ציוד
- כוס מידה: חד פעמית שתיה חמה
- תבנית גודל 26
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 3 ביצים גדולות
- 2 כוסות מים
- 8 גרם שקית סוכר וניל
- ½ כפית מלח
להכנת הסירופ:
- 1 כוס מים
- ½ סוכר
- מיץ מלימון
שלבי הכנה
- מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר וסוכר וניל.
- מוסיפים כוס מים וביצים ולהתחיל ללוש כשתי דקות.
- מוסיפים שמן ולהמשיך ללוש עוד 3 דקות.
- מוסיפים את המלח ומים כמה שצריך מהכוס השנייה עד לקבלת בצק רך ונעים (בסך הכל כ – 10 דקות לישה).
- מתפיחים כשעה וחלקים את הבצק.
- מורחים שוקולד, מפזרים חלבה ומגלגלים.
- מניחים בצד להתפחה של חצי שעה.
- מורחים ביצה עם קצת סוכר ומפזרים שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 30-35 או עד הזהבה.
- מוציאים ומורחים למעלה סירופ.
להכנת הסירופ:
- מבשלים את רכיבי הסירופ במשך כמה דקות עד הסמכה קלה.
להשאיר תגובה