הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שמרים פרג מבצק משגע

עוגת שמרים פרג

עוגת שמרים פרג היא פינוק אמיתי לכל אוהבי המתוק והמאפים הביתיים! עם בצק רך, אוורירי ונמס בפה, הממולא במילוי פרג עשיר וסמיך, העוגה הזו תשדרג כל אירוע חגיגי או פשוט תהפוך את השבת למיוחדת יותר.

השילוב בין הבצק המשגע למילוי הפרג הטעים יגרום לכולם לבקש עוד פרוסה. תוסיפו לכך את הניחוח הנהדר שמתפשט במטבח בזמן האפייה, ואין ספק שזו אחת העוגות הכי מפתות שתכינו!

עוגת שמרים פרג

עוגת שמרים פרג מבצק משגע

הדפסה
פינוק אמיתי לכל אוהבי המתוק והמאפים הביתיים
של: מרי שרעבי

מרכיבים

  • 8 כוסות קמח באמצעות כוס חד פעמית לשתייה קרה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות שטוחות שמרים יבשים
  • 3 ביצים
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס חלב
  • 1 כפית מלח
  • 220 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

למילוי פרג:

  • 1 כוס חלב
  • ¾ כוס סוכר
  • 200 גרם פרג טחון טרי
  • 25 גרם חמאה
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • ½ כוס שקדים טחונים או פתי בר מרוסק

לסירופ סוכר:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון

שלבי הכנה

אופן הכנת המילוי:

  • הביאו לרתיחה על הגז כוס חלב עם ¾ כוס סוכר.
  • הוסיפו 200 גרם פרג ובשלו 3 דקות.
  • כבו את האש, הוסיפו את החמאה וערבבו עד להמסה.
  • לאחר שהמילוי מצטנן מעט, הוסיפו גרידת לימון ושקדים טחונים או פתי בר. ערבבו היטב.
  • הכניסו למקרר עד שהמילוי סמיך.

אפשרויות למילויים נוספים:

  • ממרח ריבת חלב וקוקוס
  • נוטלה
  • ריבת תותים וקוקוס
  • קינמון, סוכר חום, חמאה ואגוזים
  • חלבה

אופן הכנת הבצק:

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה, ערבבו יחד את הקמח, השמרים והסוכר.
  • הוסיפו את הביצים, תמצית הווניל, גרידת הלימון והחלב, והפעילו את המיקסר במהירות בינונית לדקה אחת.
  • עצרו את המיקסר, הוסיפו את המלח והחמאה, ולושו במשך 8 דקות נוספות.
  • כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר ללילה.

אחרי הלילה:

  • הוציאו את הבצק מהמקרר ותנו לו לנוח בטמפרטורת החדר 30 דקות.
  • חלקו את הבצק ל-4 כדורים שווים.
  • רדדו כל כדור על משטח מקומח לעובי של 1 ס"מ.
  • מרחו את המילוי שבחרתם וגלגלו לצורת נקניק.
  • עצבו את הבצק לצורת בורג, שושנים או צמה, והניחו בתבנית אינגליש קייק משומנת מעט.
  • תנו לבצק לנוח עוד 20 דקות לפני האפייה.

אפייה:

  • חממו תנור ל-170 מעלות ואפו את העוגות למשך 40-45 דקות.

הכנת סירופ:

  • בשלו על הגז 4 דקות מרגע הרתיחה.
  • סיום: כשהעוגות מוכנות, הברישו אותן בסירופ המתוק לעסיסיות ולתוספת טעם עשיר.
עוגת שמרים פרג
צילום: שרית יצחקי

מקור: מרי שרעבי