עוגת שמרים מפנקת במיוחד, גדושה בשוקולד ועם מרקם ממכר שקשה להפסיק לאכול. מתכון פשוט שכולם יכולים להכין ולא תאמינו כמה מחמאות תקבלו על העוגה הזו! מתכון מנצח לעוגה מנצחת שתהפוך אתכם לכוכבים בעיני כל האורחים!
עוגת שמרים עשירה בשוקולד
מתכון פשול להכנת עוגת שמרים מפנקת במילוי שוקולד
מרכיבים
- 200 גרם מרגרינה נטורינה
- 1 כוס מים רותחים
- 2 חלמונים
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס מים מהברז
- ¾ כוס סוכר
- 1 קילו קמח
- 1 כף תמצית וניל
- שוקולד נוטלה
- אגוזי מלך
לסירופ:
- ¾ כוס סוכר
- ¾ כוס מים
- מעט מיץ מלימון
שלבי הכנה
- ממיסים נטורינה במיקרו ל-30 שניות.
- מערבבים במיקסר שמרים, כוס מים, קילו קמח, סוכר, תמצית וניל, ואת הנטורינה הנמסה שערבבנו עם כוס מים רותחים ושני חלמונים עד לקבלת בצק אחיד.
- שמים את הבצק לתפיחה ומעליו שקית ניילון עם מגבת יבשה.
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים, מרדדים ופותחים לעלה.
- מורחים שוקולד נוטלה בנדיבות, ואז מגלגלים ושמים בצד.
- מרדדים עוד עלה ומורחים נוטלה, ואז מניחים מעל החלק הראשון, קולעים ומסדרים בתבנית.
- מכינים את הסירופ – בסיר שמים ¾ כוס סוכר, ¾ כוס מים, ומעט מיץ מלימון שסוחטים. מבשלים על האש למשך 10-15 דקות.
- מורחים את העוגות בביצה, ואז מכניסים לאפייה בטורבו בתנור שחומם ל־180 מעלות למשך 20-30 דקות בערך.
- מורחים בסירופ סוכר מעל.
מקור: עוגת שמרים – שרה בן ניסן
מוזמנים גם בקבוצתה בפייסבוק
להשאיר תגובה