אם אתם אוהבים להתפנק, עוגת שמרים עשירה בשוקולד איכותי היא בדיוק העוגה בשבילכם לשבת! מתכון שמכינים בקלות שיא ותקבלו עוגה שרק ריח האפייה שלה יטריף אתכם! והטעם – טעם מפנק שמשרה אווירה של נינוחות ושל חופש!
עוגת שמרים עשירה ומפנקת לשבת
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 200 גרם מחמאה
- ½ כוס סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- 3 ביצים
- 2 סוכר וניל
- 3 כוסות מים חמימים
- קורט מלח
למילוי:
- ממרח נוטלה
- חלבה
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 16 גרם סוכר וניל
- 1 כוס מים
- מיץ מ-¼ לימון
שלבי הכנה
- מערבבים היטב בקערה קמח, שמרים וסוכר.
- מוסיפים מים, מחמאה, ביצים, סוכר וניל וקורט מלח ולשים היטב.
- מתפיחים במשך חצי שעה, לשים שוב ומתפיחים במשך חצי שעה נוספת.
- מקילו מכינים 6 רולדות, וממלאים בממרח נוטלה וחלבה או כל ממרח אחר שאוהבים.
- אופים ב־180 מעלות עד הזהבה.
- מבשלים את רכיבי הסירופ ומורחים את העוגות בסירופ עם יציאתן מהתנור.
קינוחים חלביים
נו, נפתח החשק לעוד?
שבועות? אירוח חלבי? או שפשוט בא לכם קינוח שנמס בפה? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים להיטים באתר
מקור: עוגת שמרים – מרסל אזולאי
להשאיר תגובה