מתכון של עוגת שמרים טעימה ומטריפה את החושים, בעלת פריכות עדינה מבחוץ עם רכות משגעת מבפנים במרקם חלומי.
עוגה שתפתיע אתכן כמה שהיא באמת טעימה. ביס אחד ישאיר את כל המשפחה מכורים לעוד ועוד!
עוגת שמרים ממכרת ומטריפה
ציוד
- 2 תבניות אינגליש קייק גדולות / קוגלהוף 3 בינוניות / 2 עגולות 24
מרכיבים
- 4 כוסות קמח
- 50 גרם חמאה
- 1 כוס חלב
- ½ כוס סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
למילוי שוקולד:
- 1 כוס קקאו
- 1 כוס שוקולית
- ½ כוס אבקת סוכר
- 1 כף נס קפה
- 25 גרם חמאה
- ¾ כוס שמנת מתוקה
שלבי הכנה
- בקערת המיקסר שמים את הקמח, שמרים וסוכר ונערבב.
- מוסיפים את הביצים, חלב וחמאה וללוש כ-8 דקות (לישה ידנית לוקחת 13 דקות).
- נוסיף את המלח ונלוש עוד כשתי דקות.
- נכסה את הבצק וניתן לו מנוחה של שעה.
- נחלק את הבצק לפי הצורה הרצויה לכם.
- נרדד את הבצק, מורחים עליו ממלית השוקולד בנדיבות על חציו.
- נקפל ל-2 ושוב מרדדים ומורחים בממרח נוסף.
- נתפיח שעה ואז מכניסים לאפייה שתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות בערך.
מקור: עוגת שמרים – הילה סמוכה רשתי
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם: @hila_rashti
להשאיר תגובה