עוגת שמרים – יש אין־ספור עוגות שמרים וניתן למלא אותן בכל מילוי שרוצים וכל אחד ואחד מכם יכול לעשות קסמים במטבח.
קבלו מתכון של עוגת שמרים טעימה מפנקת במיוחד! מתכון מפורט כולל טיפים להצלחה.
עוגת שמרים מטריפה
ציוד
- 2 תבנית אינגליש קייק
מרכיבים
- 5 כוסות קמח
- 2 ביצים
- ¼1 כפות שמרים
- 1 כוס חלב פושר
- 3 כפות סוכר
- ½ כוס מים פושרים
- ¼ כוס שמן
- 2 כפות קקאו מהולות ב-3 כפות מים רותחים
למילוי:
- ממרח שוקולד
שלבי הכנה
- לשים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ונערבב.
- להוסיף את הסוכר והמלח ונערבב ואז נוסיף את הביצים, החלב, השמן, והמים ונערבל עד לקבלת בצק אחיד.
- נעשה כדור ונחלק אותו לחצי שווה בשווה.
- חצי אחד לשים בקערה ולכסות עם ניילון נצמד, והחצי השני להחזיר למיקסר ולהוסיף לה את הקקאו ונערבל טוב לבצק.
- אם דביק להוסיף כל פעם כף קמח עד שהבצק חום.
- לכסות בניילון נצמד ונתפיח את 2 הכדורים לשעה.
- לחצות כל כדור לחצי ונניח 2 חצאים חום ולבן בצד.
- לקמח משטח עבודה ונרדד לריבוע, למרוח שוקולד ונגלגל לרולדה.
- ככה נעשה עם השאר ואז כל רולדה לחצות לחצי (צריך להיות לכם 2 רולדות חום ו2 רולדת לבן), ונעשה צמה.
- לשמן תבניות אינגליש קייק לא חד פעמי, לכווץ את הרולדות יחד ונכניס לתבנית.
- לחמם תנור על חום של 180 מעלות 10 דקות מראש ולהכניס ל 30 עד 40 דקות.
הערות וטיפים
מקור: מרק – החוויה הקולינרית | סדנאות בישול, לפרטים צרו בקשר במייל school.chef1@gmail.com או בטלפון 055-989-4650
וואוו כמה טיפים מטורפים.
תודה ענקית.
האמת אני חייבת לנסות עם הטיפים המעולים וההסבר בצורה הכי ברורה שאפשר.למרות שיש לי מתכון מעולה לבצק שמרים שאני איתו כבר שנים.
שוב תודה ענקית ????
היי רונית,
נשמח לעדכון כשאת מכינה!!
אפשר ללא חלב?
צריך לקלוע צמה מ-4 גלילים (2 חום ו-2 לבן)?
היי,
נכון מאוד, בהצלחה 🙂
שלום, כתוב בהוראות להוסיף מלח אבל ברשימת מצרכים אין מלח. כמה מלח להוסיף?
היי,
לא יותר מקורט מלח. בהצלחה!!