הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שמרים מטריפה ומפנקת (עם טיפים להצלחה!)

מתכון עוגת שמרים

עוגת שמרים – יש אין־ספור עוגות שמרים וניתן למלא אותן בכל מילוי שרוצים וכל אחד ואחד מכם יכול לעשות קסמים במטבח.

קבלו מתכון של עוגת שמרים טעימה מפנקת במיוחד! מתכון מפורט כולל טיפים להצלחה.

מתכון עוגת שמרים

עוגת שמרים מטריפה

הדפסה
קבלו מתכון של עוגת שמרים טעימה מפנקת במיוחד! מתכון מפורט כולל טיפים להצלחה.
של: אורטל עמרם

ציוד

  • 2 תבנית אינגליש קייק

מרכיבים

  • 5 כוסות קמח
  • 2 ביצים
  • ¼1 כפות שמרים
  • 1 כוס חלב פושר
  • 3 כפות סוכר
  • ½ כוס מים פושרים
  • ¼ כוס שמן
  • 2 כפות קקאו מהולות ב-3 כפות מים רותחים

למילוי:

  • ממרח שוקולד

שלבי הכנה

  • לשים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ונערבב.
  • להוסיף את הסוכר והמלח ונערבב ואז נוסיף את הביצים, החלב, השמן, והמים ונערבל עד לקבלת בצק אחיד.
  • נעשה כדור ונחלק אותו לחצי שווה בשווה.
  • חצי אחד לשים בקערה ולכסות עם ניילון נצמד, והחצי השני להחזיר למיקסר ולהוסיף לה את הקקאו ונערבל טוב לבצק.
  • אם דביק להוסיף כל פעם כף קמח עד שהבצק חום.
  • לכסות בניילון נצמד ונתפיח את 2 הכדורים לשעה.
  • לחצות כל כדור לחצי ונניח 2 חצאים חום ולבן בצד.
  • לקמח משטח עבודה ונרדד לריבוע, למרוח שוקולד ונגלגל לרולדה.
  • ככה נעשה עם השאר ואז כל רולדה לחצות לחצי (צריך להיות לכם 2 רולדות חום ו2 רולדת לבן), ונעשה צמה.
  • לשמן תבניות אינגליש קייק לא חד פעמי, לכווץ את הרולדות יחד ונכניס לתבנית.
  • לחמם תנור על חום של 180 מעלות 10 דקות מראש ולהכניס ל 30 עד 40 דקות.

הערות וטיפים

1. סוג השמרים:
שמרים יבשים הם נוחים יותר לעבודה ובעצם “קשה” שלא להצליח עם השמרים היבשים. מוסיפים בהתחלה עם הקמח והסוכר ומערבבים קלות כדי שיהיה פיזור אחיד של השמרים.
חשוב לדעת- שמרים מתחילים לפעול בחום של 30 מעלות וחומרי הגלם שנמצאים מתכון צריכים להיות בטמפרטורת החדר. דבר נוסף שעוזר לבצק להתחמם הוא לישה ארוכה של מינימום 10 דקות.
 
2. הבצק דביק?
אל תוסיפו קמח! כשהבצק דביק אנחנו נוטים להוסיף מיד את הקמח וזו טעות! מומלץ לשמן מעט את הידיים, ליצור כדור מהבצק, להניח בקערה משומנת, לכסות בניילון נצמד ומעל להניח מגבת יבשה.
חשוב לזכור– לא להתפיח באזור של המזגן בימים החמים, רק במקום חמים.
 
 
3. לזרז את שלב התפיחה
ניתן לחמם תנור לחום של 40 מעלות, לכבות ולהניח את הקערה על גבי רשת בתנור. חשוב לא לסגור את התנור ולוודא שהתנור מכובה.
איך נדע שהבצק תפח מספיק? נלחץ עם האצבע במרכז הבצק ואם הגומה נשארת ללא שינוי במשך כמה דקות הבצק מוכן. אם היא נסגרת – הבצק זקוק לעוד זמן התפחה.
 
4. זמן לישת הבצק
אחרי שהבצק תופח לשים אותו בעזרת הידיים כדי להוציא את האוויר. אבל כדי שהבצק יהיה נוח לרידוד אפשר להקפיא למשך 15 דקות לפני הרידוד.
דבר נוסף שאפשר לעשות – להכין את הבצק יום לפני ולתת מנוחה של עד 10 שעות במקרר. חשוב לוודא שהקערה מכוסה בניילון נצמד עם 2 ניקובים של חורים וזאת כדי לאפשר סירקולציה של האוויר. ניתן לשמור את הבצק במקרר בתנאים נכונים עד 3 ימים.
5. שלב הרידוד
צריך לרדד את הבצק למלבן כדי לקבל צורת של רולדה. חשוב לאבק את משטח העבודה בקמח ולוודא שהבצק לא נדבק למשטח העבודה.
יש לרדד ממרכז הבצק החוצה ורק בתנועה הזו כשמסובבים בכל פעם את הבצק.
6. שלב המילוי:
חשוב ביותר לשים לב שהמילוי לא מכביד על הבצק. אם המילוי כבד – הבצק ייקרע או שהעוגה לא תתפח.
אם בחרתם במלית חלבית כמו ריקוטה/ טוב טעם/ כנען צריך לסנן היטב את הנוזלים יום לפני.
את המילוי צריך למרוח מבפנים החוצה בעדינות כדי שהבצק לא ייקרע.
7. התפחה שנייה:
לאחר שמעצבים את צורת הבצק, נניח את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה עם מעט מים כדי שהבצק לא יתייבש.ומתפיחים במשך 20 דקות נוספות.
8. לאחר התפחה שנייה:
נבריש שוב את הבצק עם ביצה ומעט מים כדי שצבע העוגה יהיה זהוב ובשלב זה אפשר לצפות את הבצק בשטרוייזל, גבישי סוכר/ סוכר חום, פרג, שומשום או כל ציפוי שרוצים.
9. שלב האפייה:
נאפה את העוגה בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות, כאשר זמן האפייה אורך עד 40 דקות – תלוי בתנור.
10. זיגוג:
נכין סירופ סוכר – מבשלים סוכר ומים באותו היחס. (כוס סוכר, כוס מים) עד להמסת הסוכר ומברישים את העוגה.
חשוב – אם העוגה חמה יש לזגג סירופ קר ואם העוגה קרה יש לזגג עם סירופ חם.
לאחר צינון מלא של העוגה עוטפים בניילון נצמד, אם המלית יבשה אפשר לאחסן בטמפרטורת החדר ואם רטובה (חלבית/בשרית) מאחסנים במקרר.
מתכון עוגת שמרים
צילום: אורטל עמרם

מקור: מרק – החוויה הקולינרית | סדנאות בישול, לפרטים צרו בקשר במייל school.chef1@gmail.com או בטלפון 055-989-4650