הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שמרים מבצק מושלם

מתכון עוגת שמרים

מתכון לעוגת השמרים האולטימטיבית בטעמים מעלפים שישאירו אתכם מכורים!

עוגת שמרים מבצק מושלם וייחודי במרקם נדיר וחלומי.

מתכון עוגת שמרים

עוגת שמרים מבצק מושלם

הדפסה
במרקם נדיר וחלומי לעוגה
של: אריאלה גולדמן

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבניות אינגליש קייק

מרכיבים

לבצק:

  • 1 קובייה 50 גרם שמרים טריים
  • ½ כוס חלב פושר
  • 1 ק"ג קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 4 ביצים L בטמפרטורת החדר
  • ¾ כוס חלב פושר
  • 1 כף מלח
  • 200 גרם חמאה רכה מאוד בטמפרטורת החדר 1 חבילה גדולה

לזיגוג:

  • 1 ביצה רק החלמון
  • 1 כף חלב

לסירופ סוכר:

  • ½ כוס 100 גרם סוכר
  • ½ כוס 120 מ"ל מים
  • מבחר מליות לעוגות שמרים:

למלית שוקולד עשירה: להמיס שוקולד עם החמאה, לקרר עד למרקם נוח למריחה.

  • 300 גרם שוקולד מריר קצוץ 3 חפיסות
  • 140 גרם חמאה

למלית קקאו: מערבבים יחד, מחממים את החמאה עד שהיא רכה ולא נמסה, מורחים את מלבן הבצק בחמאה, מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון מעל.

  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות קקאו
  • ½ כפית קינמון
  • 50 גרם חמאה ½ חבילה

למלית נוטלה: מורחים על מלבן הבצק

  • ¾ כוס ממרח נוטלה

למלית חלבה שוקולד: מורחים את הבצק בחלבה, מפזרים שוקולד מגורר מעל

  • ¾ כוס ממרח חלבה
  • 50 גרם שוקולד מריר מגורר

למלית שוקולד נוגט: מורחים את הבצק בממרח שוקולד שאוהבים, מפזרים אבקת או ממרח נוגט בשכבה דקה

  • ¾ כוס ממרח שוקולד שאוהבים
  • 2-3 כפות אבקת נוגט / ממרח נוגט ניתן להשיג בחנויות מתמחות באפייה

שלבי הכנה

הכנת העיסה:

  • לערבב בקערה שמרים עם חלב, עד שהשמרים נמסים.
  • נניח למשך 10 דקות, עד שיופיעו בועות.
  • נשים קמח במיקסר עם וו לישה, וניצור שתי גומות. בראשונה נשים את ראש העיסה. בשנייה נשים את הסוכר, ביצים וחלב.
  • לעבד במהירות נמוכה, עד שמתהווה בצק.
  • להוסיף מלח וחמאה בהדרגה, ונעבד למשך 5 דקות בערך, עד שמקבלים בצק חלק, מבריק ודביק.
  • להעביר את הבצק לקערה גדולה, נכסה בניילון נצמד, ונניח לתפיחה של שעה בערך עד להכפלת הנפח (או נעביר לתפיחה במקרר למשך הלילה).
  • להוציא את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. נחלק ל-4 חלקים. נלטף כל חלק במעט קמח.
  • להניח למנוחה 20 דקות ונרדד כל חלק למלבן בעובי 1 ס"מ ובגודל 40X45 ס"מ פחות או יותר.
  • נמרח במלית הרצויה, ואז נגלגל לרולדה הדוקה. נתפיח בתבנית אינגליש קייק מקומחת כ-40 דקות, עד להכפלת הנפח.
  • נחמם תנור ל-180 מעלות על תכנית אפייה רגילה.
  • נמרח את הבצק בחלמון מעורבב בחלב, ונכניס לאפייה של 25 דקות. להימנע מאפיית יתר, רק עד שהעוגות שחומות וריחניות.

הכנת סירופ סוכר:

  • להרתיח את הסוכר והמים יחד בסיר, ואז מבשלים לעוד 2-3 דקות עד שמקבלים תמיסה אחידה.
  • להבריש אותן בסירופ סוכר כשהן חמימות הישר מן התנור.

עיצוב העוגות:

  • לעיצוב עוגת שושנים- נכין רולדה. נפרוס כל רולדה ל-7-6 פרוסות בעובי 5-4 ס"מ.
  • להעמיד את הפרוסות, כשצידן החתוך כלפי מעלה בצורת פרח על תבנית בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה.
  • הפרוסות לא אמורות לגעת זו בזו, והן מתחברות רק במהלך התפיחה והאפייה.
  • להתפיח ונזגג לפי ההוראות שמציונות במתכון, האפייה תארך טיפה יותר – 35-30 דקות. להיזהר מאפיית יתר.

לעיצוב שבלולים אישיים :

  • להכין רולדות. נפרוס כל רולדה ל-7-6 פרוסות בעובי 5-4 ס"מ.
  • להעמיד אותן כשצידן החתוך כלפי מעלה, באופן מרווח מאוד על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • להכניס את הקצה למטה כדי שפיתוליו לא יפתחו במהלך התפיחה והאפייה.
  • מתפיחים ומזגגים לפי הוראות המתכון הבסיסי.
  • נאפה 20-15 דקות בחום של 180 מעלות. אפשר להכין מראש, להקפיא עטופים ברדיד אלומיניום.
  • לחמם ב 180 מעלות (עטופים ישר מהמקפיא).

לעיצוב עוגת קראנץ :

  • להתחיל ברולדת שמרים רגילה, נחצה כל רולדה לאורכה (כך שפיתולי המילוי חשופים), נפתל את שני החצאים לבורג.
  • להניח בתבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות, נתפיח ונאפה כמו שמצוין במתכון הבסיסי.

לעיצוב עוגת בבקה:

  • לחלק את הבצק ל-6 חלקים. נרדד כל חלק למלבן באורך 45 ס"מ וברוחב 20 ס"מ.
  • למלא ונגלגל לרולדה ארוכה וצרה יחסית. נפתל כל זוג רולדות לבורג.
  • להניח כל בורג בתבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת.
  • להתפיח עד להכפלת הנפח. נזגג בחלמון ונאפה בחום של 180 מעלות 50-45 דקות.

הערות וטיפים

  • אחסון והגשה: נצנן את העוגות. נשמור את העוגות מכוסות בניילון נצמד בטמפרטורת החדר. הן לא נשמרות היטב, לכן נאחסן בטמפרטורת החדר רק ביום הראשון של האפייה ולאחר מכן נקפיא.
  • הקפאה : מכיוון שמכינים כל פעם 4 רולדות, אפשר להקפיא לפני האפייה – נקפיא את הרולדות המעוצבות לפני התפיחה השנייה. נפשיר במקרר למשך הלילה, נתפיח כרגיל ונאפה. אפשר גם אחרי האפייה – נאפה את העוגות קצת פחות זמן (בערך 5 דקות). נצנן לחלוטין, נעטוף ברדיד אלומיניום ונקפיא. לפני ההגשה נחמם ב-180 מעלות במשך 10-7 דקות. החימום הסופי בתנור יסיים את האפייה.
מתכון עוגת שמרים
צילום: אריאלה גולדמן

מקור: עוגת שמרים מבצק מושלם – אריאלה גולדמן