מתכון לעוגת השמרים האולטימטיבית בטעמים מעלפים שישאירו אתכם מכורים!
עוגת שמרים מבצק מושלם וייחודי במרקם נדיר וחלומי.

עוגת שמרים מבצק מושלם
במרקם נדיר וחלומי לעוגה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבניות אינגליש קייק
מרכיבים
לבצק:
- 1 קובייה 50 גרם שמרים טריים
- ½ כוס חלב פושר
- 1 ק"ג קמח
- ¾ כוס סוכר
- 4 ביצים L בטמפרטורת החדר
- ¾ כוס חלב פושר
- 1 כף מלח
- 200 גרם חמאה רכה מאוד בטמפרטורת החדר 1 חבילה גדולה
לזיגוג:
- 1 ביצה רק החלמון
- 1 כף חלב
לסירופ סוכר:
- ½ כוס 100 גרם סוכר
- ½ כוס 120 מ"ל מים
- מבחר מליות לעוגות שמרים:
למלית שוקולד עשירה: להמיס שוקולד עם החמאה, לקרר עד למרקם נוח למריחה.
- 300 גרם שוקולד מריר קצוץ 3 חפיסות
- 140 גרם חמאה
למלית קקאו: מערבבים יחד, מחממים את החמאה עד שהיא רכה ולא נמסה, מורחים את מלבן הבצק בחמאה, מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון מעל.
- ½ כוס סוכר
- 2 כפות קקאו
- ½ כפית קינמון
- 50 גרם חמאה ½ חבילה
למלית נוטלה: מורחים על מלבן הבצק
- ¾ כוס ממרח נוטלה
למלית חלבה שוקולד: מורחים את הבצק בחלבה, מפזרים שוקולד מגורר מעל
- ¾ כוס ממרח חלבה
- 50 גרם שוקולד מריר מגורר
למלית שוקולד נוגט: מורחים את הבצק בממרח שוקולד שאוהבים, מפזרים אבקת או ממרח נוגט בשכבה דקה
- ¾ כוס ממרח שוקולד שאוהבים
- 2-3 כפות אבקת נוגט / ממרח נוגט ניתן להשיג בחנויות מתמחות באפייה
שלבי הכנה
הכנת העיסה:
- לערבב בקערה שמרים עם חלב, עד שהשמרים נמסים.
- נניח למשך 10 דקות, עד שיופיעו בועות.
- נשים קמח במיקסר עם וו לישה, וניצור שתי גומות. בראשונה נשים את ראש העיסה. בשנייה נשים את הסוכר, ביצים וחלב.
- לעבד במהירות נמוכה, עד שמתהווה בצק.
- להוסיף מלח וחמאה בהדרגה, ונעבד למשך 5 דקות בערך, עד שמקבלים בצק חלק, מבריק ודביק.
- להעביר את הבצק לקערה גדולה, נכסה בניילון נצמד, ונניח לתפיחה של שעה בערך עד להכפלת הנפח (או נעביר לתפיחה במקרר למשך הלילה).
- להוציא את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. נחלק ל-4 חלקים. נלטף כל חלק במעט קמח.
- להניח למנוחה 20 דקות ונרדד כל חלק למלבן בעובי 1 ס"מ ובגודל 40X45 ס"מ פחות או יותר.
- נמרח במלית הרצויה, ואז נגלגל לרולדה הדוקה. נתפיח בתבנית אינגליש קייק מקומחת כ-40 דקות, עד להכפלת הנפח.
- נחמם תנור ל-180 מעלות על תכנית אפייה רגילה.
- נמרח את הבצק בחלמון מעורבב בחלב, ונכניס לאפייה של 25 דקות. להימנע מאפיית יתר, רק עד שהעוגות שחומות וריחניות.
הכנת סירופ סוכר:
- להרתיח את הסוכר והמים יחד בסיר, ואז מבשלים לעוד 2-3 דקות עד שמקבלים תמיסה אחידה.
- להבריש אותן בסירופ סוכר כשהן חמימות הישר מן התנור.
עיצוב העוגות:
- לעיצוב עוגת שושנים- נכין רולדה. נפרוס כל רולדה ל-7-6 פרוסות בעובי 5-4 ס"מ.
- להעמיד את הפרוסות, כשצידן החתוך כלפי מעלה בצורת פרח על תבנית בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה.
- הפרוסות לא אמורות לגעת זו בזו, והן מתחברות רק במהלך התפיחה והאפייה.
- להתפיח ונזגג לפי ההוראות שמציונות במתכון, האפייה תארך טיפה יותר – 35-30 דקות. להיזהר מאפיית יתר.
לעיצוב שבלולים אישיים :
- להכין רולדות. נפרוס כל רולדה ל-7-6 פרוסות בעובי 5-4 ס"מ.
- להעמיד אותן כשצידן החתוך כלפי מעלה, באופן מרווח מאוד על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- להכניס את הקצה למטה כדי שפיתוליו לא יפתחו במהלך התפיחה והאפייה.
- מתפיחים ומזגגים לפי הוראות המתכון הבסיסי.
- נאפה 20-15 דקות בחום של 180 מעלות. אפשר להכין מראש, להקפיא עטופים ברדיד אלומיניום.
- לחמם ב 180 מעלות (עטופים ישר מהמקפיא).
לעיצוב עוגת קראנץ :
- להתחיל ברולדת שמרים רגילה, נחצה כל רולדה לאורכה (כך שפיתולי המילוי חשופים), נפתל את שני החצאים לבורג.
- להניח בתבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות, נתפיח ונאפה כמו שמצוין במתכון הבסיסי.
לעיצוב עוגת בבקה:
- לחלק את הבצק ל-6 חלקים. נרדד כל חלק למלבן באורך 45 ס"מ וברוחב 20 ס"מ.
- למלא ונגלגל לרולדה ארוכה וצרה יחסית. נפתל כל זוג רולדות לבורג.
- להניח כל בורג בתבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת.
- להתפיח עד להכפלת הנפח. נזגג בחלמון ונאפה בחום של 180 מעלות 50-45 דקות.
הערות וטיפים
- אחסון והגשה: נצנן את העוגות. נשמור את העוגות מכוסות בניילון נצמד בטמפרטורת החדר. הן לא נשמרות היטב, לכן נאחסן בטמפרטורת החדר רק ביום הראשון של האפייה ולאחר מכן נקפיא.
- הקפאה : מכיוון שמכינים כל פעם 4 רולדות, אפשר להקפיא לפני האפייה – נקפיא את הרולדות המעוצבות לפני התפיחה השנייה. נפשיר במקרר למשך הלילה, נתפיח כרגיל ונאפה. אפשר גם אחרי האפייה – נאפה את העוגות קצת פחות זמן (בערך 5 דקות). נצנן לחלוטין, נעטוף ברדיד אלומיניום ונקפיא. לפני ההגשה נחמם ב-180 מעלות במשך 10-7 דקות. החימום הסופי בתנור יסיים את האפייה.

מקור: עוגת שמרים מבצק מושלם – אריאלה גולדמן
אתם לא סגורים על עצמכם כמה חמאה יש בבצק.
היי רותי,
בבצק יש 200 גרם חמאה.
בהצלחה ושבת שלום!