עוגת שמרים ללא סוכר לא פחות טעימה מהרגילה עם בצק דק דק ומלא שכבות של ממרח שוקולד מפנק!
בשנים האחרונות עולם הבריאות נכנס גם לעולם הקונדיטוריה, שעד כה נחשב לתחום “שכמה שיותר, יותר טוב”… ובכן, היום גם בעולם הקונדיטוריה מבינים שצריך להפחית מעט במצרכים לא בריאים כמו סוכר. וגם אתם יכולים להצטרף למהפכה ולהכין רולדה של שמרים ללא יסורי המצפון!
עוגת שמרים ללא סוכר
ציוד
- 2 תבניות אינגלייש קייק
- כוס מדידה חד פעמית של שתייה קרה
מרכיבים
מצרכים:
- ½ קילו קמח לבן מנופה
- 3 כפות ״כמו סוכר״ מצורף תמונה
- 1 כף שמרים יבשים
- 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 1¼ כוס חלב פושר
- 2 ביצים
- ממרח שוקולד ללא סוכר
שלבי הכנה
- מערבבים את הקמח , ״כמו סוכר״ ושמרים בקערת המיקסר ומוסיפים ביצים, חלב וחמאה עד שמגיעים לאיחוד מלא, הבצק יוצא מעט קשה אבל ככה הוא צריך להיות.
- עוטפים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח במשך שעה, לאחר מכן ללוש אותו לתת לו עוד התפחה של שעה נוספת.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים את הבצק ומורחים את השוקולד, שרוחב הרידוד יהיה קצת יותר מאורך התבנית ובשביל שהבצק יצא דק עם הרבה שכבות – לכן לרדד אותו לעובי דק ובצק ארוך
- אחרי שמגלגלים מכניסים את הבצק ל-15 דקות למקפיא כדי שהצורה של הרולדה תישמר
- משמנים את התבניות, ונותנים לרולדה לתפוח עוד 20 דקות בתוך התבנית
- מכניסים לתנור שחומם מראש על אפייה 180 מעלות כ- 25-30 דקות .
- לאחר שמוצאים את התבנית מהתנור שופכים את הסירופ (חצי כוס מים רותחים, 2 כפות ״כמו סוכר״), מומלץ להבריש על השמרים שהם חמים.
הערות וטיפים
מקור: עדן רווח שלום | matkonimil.co.il
להשאיר תגובה