הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שמרים גבינה קלה

מתכון עוגת שמרים

לפעמים מתחשק להכין איזו עוגה משגעת בבית אבל ללא מאמץ מרובה? יש לנו בול את המתכון עבורכם!

קבלו מתכון של עוגת שמרים במלית גבינה מתוקה ושוקולד צ’יפס שעונה על ההגדרה. היא מדהימה ופשוטה להכנה, ומעולה לסגור את הפינה לקראת הסופ”ש שבא וקרב!  

מתכון עוגת שמרים

עוגת שמרים גבינה קלה

הדפסה
מתכון קל ופשוט כך שכל אחד יכול להכין, עוגה קלה להכנה במלית מטריפה של גבינה ושוקולד צ'יפס.
של: אריאלה גולדמן

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

לבצק:

  • 1 חבילה בצק שמרים עלים למאפים מתוקים 1 ק”ג

למלית:

  • 1 חבילה גבינה כחושה "טוב טעם" 500 גרם
  • ½ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
  • 2 כפות אינסטנט וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 חלמונים L לשמור את החלבונים בצד להברשה
  • ½ כפית גרידת לימון
  • 20 גרם חמאה מומסת
  • ½ כוס שוקולד צ'יפס מריר

לסירופ סוכר:

  • ½ כוס מים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט

שלבי הכנה

להכנת הבצק:

  • נפשיר את הבצק המוכן במקרר למשך לילה.

להכנת הסירופ סוכר:

  • נבשל בסיר קטן את כל חומרי הסירופ כ- 10 דקות עד שכל הסוכר נמס.

להכנת המלית:

  • בקערה, נערבב את כל מרכיבי המלית חוץ מהשוקולד הצ’יפס עד לקבלת תערובת אחידה.
  • נוסיף לקערה את שוקולד הצ’יפס ומערבבים בעדינות.
  • נניח את הבצק על משטח עבודה, חותכים ל–3 מלבנים שווים.
  • נחרוץ לאורכו של כל מלבן משני הצדדים 10 חתכים אלכסוניים לפחות באורך של 5 ס”מ לכיוון המרכז.
  • באמצע כל מלבן של בצק נסדר תלולית נדיבה ושמנמנה מהמלית.
  • נסגור את הבצק מעל המילוי, תוך הידוק הרצועות זו מעל זו משמאל לימין.
  • נעביר לתבנית עם רווח קטן בין האחת לשנייה ונבריש בחלבונים.
  • נשהה שעה להתפחה בטמפרטורת החדר.( העוגות תופחות גם בתנור במהלך האפייה).
  • נאפה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ-40 דקות, עד הזהבה.
  • מיד לאחר הוצאת העוגות מן התנור מברישים בסירופ סוכר.
מתכון עוגת שמרים
צילום: אריאלה גולדמן

מקור: Ariella Goldman