הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שמרים גבינה מבצק אליפות

מתכון עוגת שמרים גבינה

קבלו עוגת שמרים משגעת ביותר שמכינים מבצק אליפות.

מתכון פשוט וברור שגם המתחילים בבצקי שמרים יכולים להכין בקלות.

מתכון עוגת שמרים גבינה
צילום: מלי מאירוב
מתכון עוגת שמרים גבינה
צילום: מלי מאירוב
מתכון עוגת שמרים גבינה

עוגת שמרים גבינה (בצק פרווה)

הדפסה
מתכון פשוט וברור לעוגה נוסטלגי
של: מלי מאירוב

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • ½2 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים
  • ¼ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • כוס חלב
  • ½ חבילה נטורינה על בסיס שמן קוקוס 100 גרם
  • 500 גרם גבינת טוב טעם
  • 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
  • 4 כפות סוכר
  • 4 כפות פודינג וניל
  • גרידת לימון

שלבי הכנה

  • נערבל בקערת המיקסר או ביד 2 וחצי כוסות קמח עם כף שמרים יבשים, ורבע כוס סוכר.
  • נוסיף 2 ביצים ושליש כוס חלב או מים לפרווה.
  • נלוש עד לאיחוד ונוסיף 100 גרם נטורינה על בסיס שמן קוקוס רכה (נוציא מהמקרר חצי שעה קודם).
  • נלוש 12 דקות, הבצק רך ונעים.
  • עם יד משומנת נרים את הבצק מהקערה ונעשה כדור .
  • נניח לתפיחה 40 דקות בקערה מכוסה, גם אם לא תפח הכל בסדר.
  • נבשל על הגז כוס סוכר עם חצי כוס מים עד שמסמיך ונצנן.

להכנת המלית:

  • בקערה נערבב 500 גרם גבינת טוב טעם, 2 ביצים, 2 סוכר וניל, 4 כפות סוכר, 4 כפות פודינג וניל, וגרידת לימון מחצי לימון.
  • לאחר 40 דקות נעביר את הבצק למשטח מקומח ונחלק לשני חלקים שווים.
  • נרדד כל חלק למלבן ונמלא במלית באמצע לאורך ומשני הצדדים נחתוך רצועות.
  • את הרצועות נניח על המלית פעם מימין ופעם משמאל ונניח לתפיחה בתבנית 45 דקות.
  • נבריש בביצה טרופה עם כפית סוכר וכפית מים.
  • נאפה בתנור על חום של 175 מעלות עד שמזהיב, לאחר האפייה נבריש במי סוכר.

הערות וטיפים

למי שרוצה מילוי שוקולד פרווה:
6 כפות קקאו, 6 כפות שוקולית, 6 כפות סוכר ושמן לשים כל פעם טיפה ונערבב עד שנהיה משחה.
מתכון עוגת שמרים גבינה
צילום: מלי מאירוב

מקור: מלי מאירוב

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב