הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שמרים גבינה אישית (סרטון)

מתכון כוסיות שמרים

עוגת שמרים גבינה בהגשה אישית ומגניבה כל ביס יותר חלומי ומפנק מהשני !

מתכון משגע לכוסיות שמרים במילוי גבינה מפנק ולא תאמינו כמה קל להכנה!

מתכון כוסיות שמרים
צילום: צחית חמו
מתכון כוסיות שמרים
צילום: צחית חמו
מתכון כוסיות שמרים

עוגת שמרים גבינה אישית (סרטון)

הדפסה
גרסה מפתיעה של עוגת שמרים גבינה.
של: צחית חמו

ציוד

  • מיקסר
  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כף תמצית ווניל
  • ¾ כוס שמן
  • מלח קורט
  • 2-3 כוסות מים חמים

למילוי גבינה:

  • 2 חבילות גבינה טוב טעם 500 גרם
  • 1 חבילה גבינת סקי 250 גרם
  • ½ כוס חלב
  • 2 כפות אינסטנט פודינג ווניל
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף תמצית ווניל
  • 1 כף קורנפלור

שלבי הכנה

להכנת הבצק:

  • להכניס לקערת המיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים יחד חוץ מכוס וחצי קמח שנשאיר בצד.
  • לערבל 6 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט בדפנות.
  • להוריד את מהירות המיקסר ונוסיף בהדרגה את שאר הקמח.
  • להמשיך לערבל עד לקבלת בצק גמיש ורך.
  • לשמן מעט את כדור הבצק שהתקבל, נכסה בניילון להתפחה עד להכפלת הנפח.

להכנת מילוי הגבינה:

  • להכניס לקער את מצרכי מילוי הגבינה ונבחוש היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
  • להעביר לשקית זילוף ללא צנטר.

המשך הכנה:

  • לאחר ההתפחה נרדד את הבצק על משטח מקומלח לעובי 1/2 סנטימטר.
  • לקרוץ לעיגולים בקוטר 6 סנטימטר.
  • לחרוץ 3 חריצים ונשאיר את מרכז העיגול שלם.
  • לזלף את בלילת הגבינה למרכז ונסגור בצורת עטיפה את שלושת חלקי הבצק.
  • נכסה עם ניילון רופף להתפחה של 15 דקות.
  • נמרח ביצה טרופה מעל ונאפה בתנור על חום של 170 מעלות כ 25 דקות עד להשחמה.
  • לאחר האפייה נמרח מעל הלחמניות דבש מהול במעט מים רותחים.
מתכון כוסיות שמרים
צילום: צחית חמו

מקורצחית חמו