עוגת שמרים גבינה בהגשה אישית ומגניבה כל ביס יותר חלומי ומפנק מהשני !
מתכון משגע לכוסיות שמרים במילוי גבינה מפנק ולא תאמינו כמה קל להכנה!



עוגת שמרים גבינה אישית (סרטון)
גרסה מפתיעה של עוגת שמרים גבינה.
ציוד
- מיקסר
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 כף תמצית ווניל
- ¾ כוס שמן
- מלח קורט
- 2-3 כוסות מים חמים
למילוי גבינה:
- 2 חבילות גבינה טוב טעם 500 גרם
- 1 חבילה גבינת סקי 250 גרם
- ½ כוס חלב
- 2 כפות אינסטנט פודינג ווניל
- 4 כפות סוכר
- 1 כף תמצית ווניל
- 1 כף קורנפלור
שלבי הכנה
להכנת הבצק:
- להכניס לקערת המיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים יחד חוץ מכוס וחצי קמח שנשאיר בצד.
- לערבל 6 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט בדפנות.
- להוריד את מהירות המיקסר ונוסיף בהדרגה את שאר הקמח.
- להמשיך לערבל עד לקבלת בצק גמיש ורך.
- לשמן מעט את כדור הבצק שהתקבל, נכסה בניילון להתפחה עד להכפלת הנפח.
להכנת מילוי הגבינה:
- להכניס לקער את מצרכי מילוי הגבינה ונבחוש היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
- להעביר לשקית זילוף ללא צנטר.
המשך הכנה:
- לאחר ההתפחה נרדד את הבצק על משטח מקומלח לעובי 1/2 סנטימטר.
- לקרוץ לעיגולים בקוטר 6 סנטימטר.
- לחרוץ 3 חריצים ונשאיר את מרכז העיגול שלם.
- לזלף את בלילת הגבינה למרכז ונסגור בצורת עטיפה את שלושת חלקי הבצק.
- נכסה עם ניילון רופף להתפחה של 15 דקות.
- נמרח ביצה טרופה מעל ונאפה בתנור על חום של 170 מעלות כ 25 דקות עד להשחמה.
- לאחר האפייה נמרח מעל הלחמניות דבש מהול במעט מים רותחים.

מקור: צחית חמו
"גרסה מפתיעה" חחחחח. לפחות ספרו שאתם "משאילים" עוגה רוסית קלאסית, שהיא גרסה של גביניות גבינה רגילות.