הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שמרים במילוי עשיר וקטיפתי

מתכון עוגת שמרים גבינה

מתכון של עוגת שמרים טעימה מבצק שמרים פריך עם מלית גבינה עשירה.

עוגה טעימה והכי שווה להכנה עם טיפ קטנטן שמבטיח הצלחה.

מתכון עוגת שמרים גבינה

עוגת שמרים במילוי עשיר וקטיפתי

הדפסה
עוגה טעימה בהכנה סופר קלה
של: עטרה ז’ורנו

ציוד

  • כוס אוניברסלית או חד פעמית לשתייה חמה 240 מ”ל
  • 5 תבניות אינגליש קייק

מרכיבים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף אפיה
  • 5 כפות סוכר
  • 2 כפות פודינג וניל
  • כפית מלח
  • 3 ביצים
  • ½ כוס שמן
  • 2 ½ – 3 כוסות מים פושרים

לבלילת הגבינה:

  • 3 ביצים
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2 שמנת חמוצה 27%
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 כפיות תמצית וניל
  • 3 כפות פודינג וניל

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפיות תמצית וניל

שלבי הכנה

  • לערבב היטב את החומרים היבשים למשך 2 דקות.
  • לעשות גומה במרכז הקערה ולהניח את הביצים, שמן והמים – 2.5 כוסות מים.
  • במידה והבצק צריך יותר מרגישים את מרקמו ומוסיפים את החצי כוס הנוספת.
  • נעבד את הבצק למשך 5 דקות ליצירת בצק רך ונעים.
  • נוסיף את המלח וללוש ל-7 דקות נוספות.
  • נשמן את הקערה ונניח את הבצק להתפחה, עד להכפלת הנפח למשך 45 דקות.

להכנת מלית הגבינה:

  • נערבב היטב את כל החומרים ונחלק לתוך תבניות אינגליש קייק כ-5 תבניות.
  • נמלא את התבנית כ-3 ס״מ ונכניס למקפיא לילה שלם או עד שהגבינה מתקשה באופן מלא. זהו טיפ מעולה ליצירת עוגת שמרים שהגבינה לא תזלוג באמצע האפייה כלפי חוץ!
  • נחלק את הבצק לכדורים שכל כדור שוקל 350 גרם.
  • נרדד למלבן רחב וגדול ונניח את החלק של הגבינה שכבר קפאה במרכז הבצק ויוצרים משני צדדי הבצק שתי וערב על גבי הגבינה.
  • נעביר את העוגה לתבנית אינגליש קייק מעט משומנת ונאפה בחום של 190 מעלות למשך 35 דקות.

להכנת הסירופ:

  • נרתיח את הסוכר מים והתמצית וניל.
  • לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור נבריש אותה בסירופ.
  • יש לשים סירופ קר על שמרים חמים.
מתכון עוגת שמרים גבינה
צילום: עטרה ז’ורנו

מקור: עוגת‎ שמרים – עטרה ז’ורנו
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם @atara_jorno