הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שמרים בבקה שוקולד פשוטה

עוגת שמרים

עוגת שמרים שוקולד בבקה הכי טעימה ומפנקת שיש. מתכון פשוט שכל אחד יכול להכין, לעוגה מרשימה, מפנקת ועשירה בשוקולד! כל ביס טעים יותר מקודמו, ולא תאמינו איך שהיא מדרגת את הקפה. עוגה משגעת לכל עת וניתן להכין גם פרווה.

עוגת שמרים

עוגת שמרים שוקולד

הדפסה
מתכון קל להכנת עוגת שמרים עשירה בשוקולד ומרשימה
של: ריקי כהן ונדראץ’

מרכיבים

בצק

  • ½4 כוסות קמח 630 גרם
  • 35 גרם שמרית או קוביית שמרים
  • 200 גרם חמאה למתכון פרווה מחמאה
  • ½ כוס חלב פושר (120 מ”ל – לפרווה חלב סויה או מיץ תפוזים)
  • ½ כוס מים
  • 2 יחידות ביצים
  • 1/3 כוס סוכר 70 גרם
  • 1 שקית סוכר וניל 10 גרם

מלית השוקולד

  • 200 גרם חמאה למתכון פרווה מחמאה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 5 כפות קקאו 50 גרם
  • ¾ כוס סוכר 150 גרם
  • 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
  • ½ כפית קינמון

אפשרויות נוספות

  • 100 גרם שוקולד צ’יפס
  • חלווה מפוררת
  • ממרח חלווה

זיגוג

  • 1 יחידות ביצה טרופה עם כף מים
  • קישוט
  • אבקת סוכר לפי העין

שלבי הכנה

  • שמים בקערת מיקסר עם וו לישה רק ½3 כוסות מהקמח ומערבבים לתוכו שמרים.
  • שומרים 20 גרם חמאה בצד (לשימון התבנית) וממיסים את יתרת החמאה. מערבבים אותה עם חלב ומים לקבלת תערובת פושרת.
  • מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, ביצים, סוכר וסוכר וניל.
  • מעבדים במהירות בינונית במשך 5 דקות, לבצק דביק ורך מאוד. מוסיפים את כוס הקמח הנותרת בהדרגה תוך כדי לישה, כף אחר כף, ומעבדים 2 דקות נוספות עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, אבל עדיין רך מאוד ומחליק מוו הלישה כשמרימים את הוו.
  • מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

הכנת מלית השוקולד

  • ממיסים חמאה עם שוקולד.
  • מנפים פנימה קקאו ומוסיפים סוכר, סוכר וניל וקינמון. מערבבים לתערובת אחידה (המרקם יהיה קצת גרגירי, וזה בסדר – הסוכר יימס במהלך האפייה).
  • מעבירים למקרר ומצננים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת במרקם נוח למריחה (כ-20 דקות).

הרכבת העוגה

  • משמנים תבנית עם החמאה ששמרנו בצד.
  • מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח, ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי ½ ס”מ ומורחים בחצי מכמות המלית.
  • מפזרים שוקולד צ’יפס או חלבה אם רוצים. מגלגלים לגליל. חוזרים על ההכנה עם חצי הבצק השני. מפתלים את שני הגלילים שהתקבלו לצורת בורג, וסוגרים בעיגול לצורת טבעת.
  • מעבירים לתבנית המשומנת, מכסים ומניחים לתפיחה קצרה של 20 עד 30 דקות. (הבצק לא יכפיל את נפחו וזה בסדר – הוא תופח מאוד במהלך האפייה).
  • מברישים את פני הבצק בביצה טרופה, ואופים כ-50 דקות על 160 מעלות
  • שימו לב: לאחר 30 דקות בלבד, העוגה תשחים אבל תהיה עדיין בצקית בפנים – מכסים אותה באופן רופף בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות.
  • מניחים בצד שהעוגה תצטנן מעט. הופכים ומחלצים מהתבנית. ולבסוף, מקשטים באבקת סוכר.
עוגת שמרים
צילום: ריקי כהן ונדראץ’

מקור: Riki Cohen Wandratsch