קבלו מתכון של עוגת שמנת פירורים קרה, מפנקת וקלה מאוד להכנה.
עוגת שמנת חמוצה טעימה מבצק פריך עם מלית של קרם שמנת מתוקה וחמוצה ללא גבינה.



עוגת שמנת פירורים מבצק פריך
עוגה ממש קלה וטעימה שתשדרג לכם את היום.
ציוד
- תבנית אינגליש קייק
- תבנית מלבנית בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
- מיקסר
מרכיבים
לבצק:
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כף קקאו
- 1 כף שוקולית
- 4 כפות אבקת סוכר
- 1 חבילה חמאה רכה מאוד 200 גרם – לא להמיס במיקרו
- 3 חלמונים הצהוב
למילוי:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 500 מ”ל
- 6 כפות אבקת סוכר
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
- 2 גביעי שמנת חמוצה 400 מ”ל
שלבי הכנה
להכנת הבצק:
- לערבב ביחד 2 כוסות קמח תופח, כף קקאו, כף שוקולית, כפות אבקת סוכר ואז להוסיף את החמאה ואת החלמונים וללוש עד לאיחוד.
- רבע מהבצק (מיועד לפירורים) נשטח בתבנית אינגליש קייק משומנת.
- את שארית הבצק (לתחתית) נשטח בתבנית מלבנית בגודל בינוני.
- לאפות את שתי התבניות בחום 190 אפייה רגילה כ-20 דקות.
- לאחר האפייה לחורר את תחתית העוגה בקיסם ולצנן.
להכנת המילוי והרכבת העוגה:
- להקציף במיקסר את המרכיבים למילוי עד לקבלת קצפת יציבה וקרמית.
- לשטח את הקרם על התחתית האפויה.
- את הבצק שאפינו לפירורים לפורר מעל הקרם.
הערות וטיפים
יש לאחסן במקרר להתייצבות מינימום ללילה.
ככל שהעוגה יותר במקרר היא משתבחת.
ככל שהעוגה יותר במקרר היא משתבחת.

מקור: עוגת שמנת פירורים מתכון מאת: שפרה אזולאי
400×2 או 400 ×1?
היי,
400 מ”ל סה”כ.
בהצלחה!