הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שמנת פירורים ללא גלוטן

מתכון עוגת שמנת

מתכון לעוגת שמנת פירורים – המצטיינת בטעמים מושלמים.

עוגה בפריכות מופלאה מעל ומתחת ושכבת שמנת מענגת ונדיבה.

מתכון עוגת שמנת

עוגת שמנת פירורים ללא גלוטן

הדפסה
עוגה נוסטלגית בהכנה
של: עינב חקון

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

לפירורים:

  • 2 חבילות ביסקוויטים ללא גלוטן של אוסם 500 גרם
  • 150 גרם חמאה מומסת ½1 חבילות

לתערובת הגבינות:

  • ½1 גביעי שמנת להקצפה 375 מ"ל
  • 1 גביע שמנת של פעם 200 מ"ל
  • ½1 גביע גבינה לבנה 9% 375 גרם
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג ניל 80 גרם
  • 2 שקיות סוכר וניל – 20 גרם ניתן להוסיף חצי כוס סוכר רגיל במקום למי שלא אוהב מתוק מדי
  • 2 גביעי סקי וניל קטנים – 500 גרם
  • 1 כוס חלב

שלבי הכנה

  • לטחון במערבל מזון יחד את כל הביסקוויטים והחמאה עד קבלת פירורים דקים מאוד.
  • 2/3 מהכמות לשטח ולהדק לתחתית התבנית, 1/3 לשמור לטובת פיזור מעל העוגה

לתערובת הגבינות:

  • להקציף במיקסר את הקצפות, החלב, הסוכר והפודינג עד קבלת קצפת יציבה.
  • לרפד תחתית של תבנית עגולה 24 בנייר אפייה.
  • להניח שקף במסגרת על מנת ליצור הפרדה בין המסגרת לעוגה, כי כך יותר קל להפריד כשהעוגה מוכנה.
  • להוסיף את שאר הגבינות לקצפת ולערבב בתנועות קיפול.
  • למזוג את תערובת הגבינות מעל תחתית הפירורים.
  • לפזר מעל את הפירורים הנותרים.
  • לעטוף את התבנית ומכניסים לקירור של לילה במקרר.
מתכון עוגת שמנת
צילום: עינב חקון