מתכון לעוגת שמנת פירורים – המצטיינת בטעמים מושלמים.
עוגה בפריכות מופלאה מעל ומתחת ושכבת שמנת מענגת ונדיבה.
עוגת שמנת פירורים ללא גלוטן
עוגה נוסטלגית בהכנה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לפירורים:
- 2 חבילות ביסקוויטים ללא גלוטן של אוסם 500 גרם
- 150 גרם חמאה מומסת ½1 חבילות
לתערובת הגבינות:
- ½1 גביעי שמנת להקצפה 375 מ"ל
- 1 גביע שמנת של פעם 200 מ"ל
- ½1 גביע גבינה לבנה 9% 375 גרם
- 1 חבילת אינסטנט פודינג ניל 80 גרם
- 2 שקיות סוכר וניל – 20 גרם ניתן להוסיף חצי כוס סוכר רגיל במקום למי שלא אוהב מתוק מדי
- 2 גביעי סקי וניל קטנים – 500 גרם
- 1 כוס חלב
שלבי הכנה
- לטחון במערבל מזון יחד את כל הביסקוויטים והחמאה עד קבלת פירורים דקים מאוד.
- 2/3 מהכמות לשטח ולהדק לתחתית התבנית, 1/3 לשמור לטובת פיזור מעל העוגה
לתערובת הגבינות:
- להקציף במיקסר את הקצפות, החלב, הסוכר והפודינג עד קבלת קצפת יציבה.
- לרפד תחתית של תבנית עגולה 24 בנייר אפייה.
- להניח שקף במסגרת על מנת ליצור הפרדה בין המסגרת לעוגה, כי כך יותר קל להפריד כשהעוגה מוכנה.
- להוסיף את שאר הגבינות לקצפת ולערבב בתנועות קיפול.
- למזוג את תערובת הגבינות מעל תחתית הפירורים.
- לפזר מעל את הפירורים הנותרים.
- לעטוף את התבנית ומכניסים לקירור של לילה במקרר.
- מקור: Einav Hakoun | מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם
להשאיר תגובה