אם גם אתם נהנים מעוגות ה-5 דקות המפנקות, אז עוגת שמנת פירורים היא האחת בשבילכם!
עוגת שמנת פירורים טעימה במיוחד שמכינים בזריזות וקלות מורכבת מתחתית בצק טעים ומעליה שכבת שמנת עשירה ומנחמת.
עוגת שמנת פירורים
אם גם אתם נהנים מעוגות ה-5 דקות המפנקות, אז עוגת שמנת פירורים היא האחת בשבילכם!
ציוד
- תבנית 28
מרכיבים
לבצק:
- 1 חבילת מחמאה 200 גרם
- 4 כפות סוכר
- 3 שקיות סוכר וניל 30 גרם
- 2 ביצים
- ½ 2 כוסות קמח אסם
לקרם:
- 1 כוס סוכר
- 500 מ”ל שמנת חמוצה
- 3 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 500 מ”ל שמנת מתוקה
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
שלבי הכנה
לבצק:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ניקח את חבילת המחמאה ומערבבים אותה במיקסר עם 4 כפות סוכר, ו-3 סוכר וניל.
- נוסיף 2 ביצים וקמח אוסם (החבילה הקטנה) ומערבבים מעט מאוד.
- לאחר מכן נמשיך עם הידיים עד שנהיה בצק רך ונעים.
- נשטח על תבנית 3/4 מהבצק, ואז השאר משטחים על תבנית חד פעמית קטנה.
- עם מזלג, נעשה חורים על הבצק שבתבנית הגדולה, ואז מכניסים את שתי התבניות לתנור ל-15 דקות או עד שמזהיב.
לקרם:
- נערבב היטב כוס סוכר עם 4 שמנת חמוצה. אחרי זאת מוסיפים 3 סוכר וניל ומערבבים. מניחים בצד.
- ניקח עוד קערה ומקצפים 2 שמנת מתוקה עם פודינג וניל, כשזה מוכן מוסיפים אותו לתערובת של השמנת.
- נשפוך לתבנית את הקרם, ואת הבצק שבתבנית הקטנה מפוררים מעל.
- נקפיא למשך 3 שעות (אפשר יותר). אפשר גם במקרר למשך יום.
מקור: אביבה ג’רופי
חסר ההמשך של המתכון, לכמה זמן אפיה ? ובאיזה חום ?
היי איילת,
צודקת, תודה רבה ששמת לב!
מחממים תנור ל-180 ואופים כרבע שעה או עד שמזהיב.
בהצלחה 🙂
חסר המתכון לפירורים למעלה
היי,
כשמשטחים על תבנית 3/4 מהבצק, את השאר משטחים על תבנית קטנה ואופים בו זמנית ואלה הפירורים למעלה.
בהצלחה ????
היי
אפשר חמאה במקום מחמאה? רכה בטמפרטורת החדר או קרה?
תודה
היי אסתי,
בטח שאפשר חמאה ומומלץ שתהיה בטמפ’ החדר.
בהצלחה!
כתוב במרכיבים קמח רגיל. בהמשך בהסבר כתוב חבילה קטנה של קמח אסם, כשידוע לכל בר דעת שקמח אסם זה קמח תופח. וכך יצא שאני בבלבלה רצינית מאוד.
היי מדוע תמיד שמים מחמאה ולא חמאה בבצק? הרי העוגה חלבית…
היי סיגל,
נכון, זה המתכון המקורי ולא שינינו בו את המצרכים אבל כמובן שאפשר להשתמש בחמאה אם רוצים 🙂
בהצלחה!
היי, ועדיין לא קיבלנו תשובה:
קמח רגיל או קמח תופח?
????????♀️????????♀️
היי מלכה,
סליחה על העיכוב בתגובה: קמח אסם.
בהצלחה!
שלום חברים, אולי אתם יודעים נה היא הגרסה הללא גלוטו? אני משתמשת בקמח כרגיל ואבקת אפייה, אבל מבחינת הכמות כמה צריך? תודה רבה על העזרה ויום נעים, שירה. ????