עוגת שמנת היא העוגה הכי מפנקת שכל ביס ממנה נמס בפה ופשוט קשה להתעלם מהטעם העשיר שלה. מתכון מהיר וקל לעוגה במרקם קרמי שהכי כיף לאכול והכי כיף שהמכינים אותה בכלום זמן! כל כך טעימה שקשה להתעלם מהנוכחות שלה!
עוגת שמנת אפויה משגעת
ציוד
- תבנית: תבנית 24
- כוס: כוס מדידה
מרכיבים
לתחתית:
- 1 שרוול פתי בר
- 100 גרם חמאה מומסת
לשכבת שמנת:
- 200 מ”ל שמנת חמוצה של פעם
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 חבילת אינסטנט פודינג
- גרידת לימון אפשרי
לציפוי:
- 2 שמנת מתוקה
- 1 אינסטנט פודינג
- מקופלת מגורדת אפשרי
שלבי הכנה
- טוחנים פתי בר עם חמאה מומסת, מעבירים לתבנית, מהדקים בה את פירורי העוגיות ומניחים בצד.
- מערבבים היטב בקערה שמנת חמוצה, ביצים, סוכר, אינסטנט פודינג, וגרידת לימון ומוסיפים מעל התחתית של העוגה.
- מחממים תנור לחום 200 מעלות, אופים את העוגה במשך 45 דקות ומצננים אותה היטב.
- מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג לקצף יציב ומוסיפים מעל העוגה.
- מעבירים למקרר ליממה.
מקור: אושרת כהן
להשאיר תגובה