פשוט חלום של עוגה! 10 דקות ונכנסת לתנור, ואפשר אפילו בפחות!
עוגת שמנת טעימה ונהדרת, הכנה קלה ביותר, בלי הפרדת ביצים וללא מיקסר.


עוגת שמנת חמוצה אפויה
רק 10 דקות עבודה ויש לכם עוגה מהממת לקינוח.
ציוד
- תבנית עגולה קוטר 26 ס״מ (או 24)
- כוס חד פעמי קר
מרכיבים
להכנת התחתית:
- 250 גרם ביסקוויטים פתי בר 1 שרוול
- 150 גרם חמאה מומסת
לתערובת השמנת:
- 4 גביעי שמנת חמוצה 15% 200 גרם כל אחת
- 4 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
- גרידת לימון לא הכרחי
שלבי הכנה
לתחתית:
- נרסק את הביסקוויטים היטב.
- נמיס חמאה ולערבב היטב עם הביסקוויטים ולשטח בתבנית אפייה (גודל 24 או 26).
לתערובת השמנת:
- לערבב את כל מרכיבי השמנת יחדיו.
- להוסיף את המלית לתחתית הביסקוויטים.
- לאפות על חום 180 מעלות (ללא תחתית עם מים) עד להתייצבות למשך 40-50 דקות מספיק.
- לבדוק עם קיסם. מומלץ לאחר האפייה להשאיר את העוגה רבע שעה בתנור אך לא חובה.
- לתת לעוגה להתקרר בתבנית בטמפרטורת החדר כמספר דקות.
- נשמור בקירור כ-4 שעות לפחות, ואפילו עדיף לילה שלם.
- למעלה אפשר להוסיף גם מעט פירורי ביסקוויטים לאחר האפייה (אך זה לא הכרחי).
הערות וטיפים
- מומלץ להשאיר את העוגה עוד רבע שעה בתנור לפני שמוציאים.
- לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין, חשוב להכניס אותה למקרר ולשמור בקירור כמה שעות.
- להשתמש בשמנת חמוצה של פעם. אחוז שומן גבוה 15%, היא דחוסה יותר ועשירה יותר. כך העוגה נשמרת יציבה יותר.
- לגבי הסוכר אפשר לשים 1/2 כוס בלבד, העוגה תצא פחות מתוקה אבל מספיק. מי שרוצה קצת יותר מתוק אפשר להוסיף עוד 2 כפות. לסיכום: חצי כוס סוכר = מספיק מתוק, כוס וחצי סוכר = עוגה מתוקה מדיי.

מקור: מתכונים אוריג'ינלס.
מה שפוך מעל העוגה?
זה מייפל?
היי חווה,
נכון, מייפל. לא חובה להוסיף אם לא אוהבים.
בהצלחה!
האם העוגה טובה בהקפאה?
היי רחלי,
כן, יש בה אינסטנט פודינג עוזר לה להישמר טוב בהקפאה.
בהצלחה!
שלום רב
כשאני מכין עוגת גבינה אני שם את הגבינה בבד ומוציא את הנוזלים האם זה בסדר גם במתכון שפורסם? תודה
היי שמעון,
זה אף פעם לא מזיק, רק לשים לב לאפייה שלא תתייבש מדי.
בהצלחה!
כמה זמן לפני מדליקים את התנור?
היי שיר,
מדליקים ממש כשמתחילים להכין את העוגה.
בהצלחה!