מתכון ששל עוגת שמנת בחושה שמכינים בקלי קלות, במרקם רך בטירוף עם קרם ריבת חלב עשיר.
עוגה קלה ופשוטה להכנה שניתן גם לשדרג עם נוטלה במקום. ביס אחד ואתם מכורים!
עוגת שמנת בחושה רכה בטירוף
ציוד
- 2 תבניות אינגליש קייק
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ”ל
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 250 מ”ל
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 4 כפות גדושות ממרח ריבת חלב או נוטלה או ממרח שאוהבים
לקראמבל (לא חובה):
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 כוס קמח
- ½ כוס סוכר חום דמררה או רגיל
שלבי הכנה
- לחמם תנור ל-180 מעלות על תכנית אפייה רגילה ונשמן קלות 2 תבניות אינגליש קייק.
- בקערה לטרוף ידנית את הביצים, סוכר וסוכר וניל עד קבלת עיסה תפוחה ובהירה.
- להוסיף את השמנת חמוצה ומתוקה ולערבב ואז מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, מלח ותמצית וניל ומערבבים עד היטמעות הקמח בעיסה.
- להעביר עם לקקן את הבלילה לתבניות באופן שווה.
- לחמם במיקרו 30 שניות את ממרח ריבת החלב או הנוטלה.
- למזוג חצי מהכמות לתבנית ואח”כ לשנייה.
- עם שיפוד ארוך או קיסם ליצור צורות בבלילה כמו בעוגת שיש.
לקראמבל (לא חובה) והמשך הכנה:
- בקערה לערבב את החמאה, הקמח והסוכר עם קצות האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית.
- לפזר את הקראמבל על אחת העוגות.
- להכניס למקרר בקופסה אטומה מה שנותר מהקראמבל.
- לאפות 45 דקות או עד שנועצים קיסם ויוצא לח.
מקור: עוגת שמנת – אורית לוי
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם | ובטיקטוק
לא הבנתי את העוגה הזו. לערבב את השמנת להקצפה סתם כך?
הנוטלה כלל לא הוזכרה בהוספת המרכיבים.
העוגה בתמונה נראית כמו העוגות שמכינים משתי בלילות, שחורה ולבנה. שמים אחת מהן בתבנית ואת השניה שופכים מעל ויוצרים ערבוב עדין בשתי הבלילות וכך יוצא הציור האמנותי כשחותכים את העוגה.
המתכון לא מובן כלל.
מצטערת.
היי חיה,
נשמח לעשות סדר:
את השמנת מוסיפים לקערה עם הביצים המוקצפות.
העוגה הזו מתאימה לשתי תבניות אינגליש/תבנית מרובעת בינונית. הנוטלה מופיעה גם במצרכים וגם בהוראות, לצד ריבת החלב.
מכינים קודם כל את בלילת העוגה (ללא נוטלה). אחרי שיוצקים את הבלילה לשתי תבניות / תבנית אחת, מחממים את הנוטלה עד 30 שניות במיקרוגל ומוסיפים כמות שווה לכל תבנית.
באמצעות שיפוד עץ ובתנועות מעגליות יוצרים צורות ומכניסים לאפייה רגילה.
מקווים שהצלחנו לעזור, ואם לא – אנחנו כאן לכל שאלה נוספת 🙂
היי,מה קורה עם הקרמבל למה רק בתבנית אחת?
היי גולן,
אפשר לשים על שתי העוגות, לא חייבים לשמור.
שבת שלום וחתימה טובה!
למה שמים את הקרמבל רק על עוגה אחת ושומרים חלק? זה לא היה מובן לי.
היי נילי,
אפשר להשתמש בכל הקראמבל לשתי העוגות, לא חייבים לשמור חלק.
שבת שלום וחתימה טובה
תודה רבה לך יקרה על ההסבר והמתכון תבורכי .
היי אודיה,
שמחים מאוד שאהבת ותודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון!
מוזמנת לשתף אותנו בתמונות של העוגה כאן 🙂
עוגה קלה להכנה ומעולה!!!
היי צפריר,
שמחים שנהנית ותודה רבה על השיתוף!