קבלו מתכון להכנת עוגת שמנת בחושה שמכינים בקלי קלות.
עוגה במרקם רך בטירוף ועם קרם ריבת חלב עשיר המקפיץ את הטעם.

עוגת שמנת בחושה רכה בטירוף
טעם נהדר עם קרם עשיר במיוחד
ציוד
- 2 תבניות אינגליש קייק
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 250 מ"ל
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 4 כפות גדושות ממרח ריבת חלב או או ממרח שאוהבים
לקראמבל (לא חובה):
- 100 גרם חמאה קרה 1 חבילה – חתוכה לקוביות
- 1 כוס קמח
- ½ כוס סוכר חום דמררה או רגיל
שלבי הכנה
- לחמם תנור ל-180 מעלות על תכנית אפייה רגילה ונשמן קלות 2 תבניות אינגליש קייק.
- בקערה נטרוף ידנית את הביצים, סוכר וסוכר וניל עד קבלת עיסה תפוחה ובהירה.
- להוסיף את השמנת חמוצה ומתוקה ולערבב .
- להוסיף את הקמח, אבקת אפייה, מלח ותמצית וניל ומערבבים עד היטמעות הקמח בעיסה.
- להעביר עם לקקן את הבלילה לתבניות באופן שווה.
- לחמם במיקרו 30 שניות את ממרח ריבת החלב או הנוטלה.
- למזוג חצי מהכמות לתבנית ואח"כ לשנייה.
- עם שיפוד ארוך או קיסם יוצרים צורות בבלילה כמו בעוגת שיש.
לקראמבל (לא חובה) :
- בקערה מערבבים את החמאה, הקמח והסוכר עם קצות האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית.
- לפזר את הקראמבל על אחת העוגות .
- להכניס למקרר בקופסה אטומה מה שנותר מהקראמבל.
- לאפות 45 דקות או עד שנועצים קיסם ויוצא לח.

מקור: עוגת שמנת – אורית לוי
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם
להשאיר תגובה