הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שכבות שוקולד מרשימה

עוגת-שכבות

עוגת שכבות שוקולד היא עוגה מרשימה, עשירה וטעימה, שמתאימה לכל אירוע, במיוחד כשמחפשים להפתיע את האורחים בפינוק שוקולדי ומרהיב.

עוגת שכבות שוקולד היא בחירה מושלמת לימי הולדת, מסיבות או אירועים מיוחדים, והיא תמיד משאירה רושם חיובי על האורחים.

עוגת-שכבות

עוגת שכבות שוקולד

הדפסה
עוגה מרשימה, עשירה וטעימה
של: נועה קנר-גנסקי

ציוד

  • תבנית קפיצית 20 ס"מ (עדיפות לרינג עם שקף)
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 200 גרם עוגיות אוראו
  • 70 גרם חמאה מוממסת
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 4 גרם אבקת ג’לטין עם כף + כפית מים
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם שוקולד חלב
  • 150 גרם שוקולד לבן.

לקישוט:

  • אבקת קקאו

שלבי הכנה

  • לטחון 200 גרם עוגיות אוראו ולהוסיף 70 גרם חמאה מוממסת אבל לא רותחת.
  • לערבב טוב טוב ולשטח בתוך תבנית 20 ס"מ (עדיפות לרינג עם שקף אבל גם תבנית קפיצית זה בסדר).
  • להכניס למקרר עד שהשכבה הבאה מוכנה.
  • השלבים הבאים חוזרים רק עם כמויות שוקולד שונות כל פעם.
  • בתוך קערת זכוכית על בן מארי ממיסים 150 גרם שוקולד מריר עם 1/2 כוס שמנת מתוקה .
  • בסיר קטן שמים 4 גרם אבקת ג’לטין עם כף + כפית מים ומערבבים עד לאיחוד מושלם.
  • מניחים בצד ל10 דקות ולאחר מכן מחממים על אש נמוכה עד להמסה מלאה.
  • שופכים את הגלטין המומס לתוך השוקולד מאחדים לתערובת אחידה ומחכים שהתערובת תתקרר.
  • לאחר שהשוקולד התקרר מקציפים 2/3 כוס שמנת מתוקה (נזהרים לא לשבור את הקצפת) ומקפלים לתוך התערובת שוקולד בעדינות.
  • מוציאים את העוגה מהמקרר ושופכים את תערובת השוקולד לתוך העוגה משטחים ובודקים שאין בועיות בעדינות ומחזירים למקרר.
  • חוזרים על אותה פעולה (יש צורך לחכות לפחות 15 דקות בין שכבה לשכבה) עם השכבות הבאות: 1. 150 גרם שוקולד מריר (במתכון). 2. 75 גרם שוקולד מריר ו75 גרם שוקולד 3. 150 גרם שוקולד חלב 4. 75 גרם שוקולד חלב ו75 גרם לבן 5. 150 גרם שוקולד לבן.
  • העוגה צריכה להיות במקרר לפחות 4 שעות.
  • לפני ההגשה לפזר אבקת קקאו (בעזרת מסננת).
עוגת-שכבות
צילום: נועה קנר-גנסקי

מקור: נועה קנר-גנסקי