עוגת שכבות נס קפה משגעת, שקל להכין ומושלמת להגשה לצד כל משקה חם! עוגה מפנקת המורכבת משכבות בצק פריך ושכבות קרם נס קפה עשיר וזה פשוט השילוב הכי טוב שיש! עוגה מושלמת לפינוק בימי שגרה ובסופי השבוע!
עוגת שכבות נס קפה
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה קרה
- תבנית 26
מרכיבים
לבצק:
- 6 חלמונים
- 6 כוסות קמח
- 1 כף שמרים
- 300 גרם מחמאה נמסה
- קורט מלח
- 1 כף סוכר
- ½ כוס מים פושרים
למילוי:
- 6 חלבונים
- 1 כוס סוכר
- ¼ כוס מים פושרים
- 6 כפות שטוחות נס קפה
שלבי הכנה
- מתחילים בבצק – מערבבים את כל החומרים מלבד המים ומוסיפים את המים בהדרגה עד קבלת בצק נעים לעבודה.
- מחלקים את הבצק ל-5 כדורים ושמים לתפיחה של רבע שעה.
- עוברים למילוי – מקציפים חלבונים עם סוכר, לוקחים רבע כוס מים פושרים עם שש כפות שטוחות נס קפה ומערבבים. מוסיפים לקרם ומקציפים.
- מרדדים כל בצק על נייר אפייה ומסמנים בעיגול. לוקחים את כל השאריות ושמים בצד וככה מכינים 5 עיגולים.
- מניחים עיגול של בצק בתבנית 26, מורחים קצת מהקרם ומפזרים אגוזים. לאחר מכן מניחים עוד עיגול של בצק ומורחים קרם וככה ממשיכים את כל העיגולים של הבצק
- מלמעלה מורחים קרם ומגרדים את השאריות של הבצק ומפזרים אגוזים.
- אופים ב־170 מעלות במשך כ־35 דקות.
מקור: עוגת שכבות נס קפה משגעת – פני דנינו
להשאיר תגובה