קבלו מתכון של עוגת שכבות – בדיוק כמו החיים, עוגה שמורכבת מהמון שכבות, בטעם נס קפה מענג.
עוגת שכבות נס קפה עם אגוזים נימוחה, עדינה, וטעימה. מורכב משכבות של בצק חלומי שעושה טוב בפה.
עוגת שכבות נס קפה
בדיוק ככה תקבלו את העוגה הכי מושלמת וטעימה שתתחיל לכם את הבוקר בתענוג ואהבה!
ציוד
- תבנית חד פעמית – גודל: בינוני
מרכיבים
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- ½ חבילת מרגרינה 100 גרם
- ½ כוס שמן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות מים פושרים
- 3 חלמונים
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
לקציפה:
- 3 חלבונים
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 2 כפות נס קפה
שלבי הכנה
- ללוש את כל החומרים לבצק ולחלק ל – 3 חלקים.
- להקציף את החומרים לקציפה ונוסיף בהדרגה את 2 כפות הנס קפה.
- נקציף עד לקבלת קצף חום בהיר (מריח כמו גוגל מוגל).
- לרדד על נייר אפייה חלק אחד של הבצק ונעביר לתבנית אפייה ונמרח את קציפת הנס קפה ולחזור עם 2 כדורי הבצק.
- השכבה העליונה אמורה להיות קציפת נס קפה, ניתן להוסיף אגוזים טחונים בין השכבות, אבל לא לפזר למעלה אגוזים הם ישרפו מהר וישחירו, רק בין השכבות.
- נאפה חצי שעה ב-180 מעלות או עד שמשחים.
מקור: Lin Vidal
נראת קלה מעניינת וטעימה,האם לא צריך להתפיח את הבצק??
תודה.
היי אליס,
לא מתפיחים, להפך, את רוצה שהבצק יהיה פריך ודק.
בהצלחה 🙂
היי, עוד שאלה לגבי השמרים , 2 כפות זאת לא כמות ממש גדולה ? חוששת שהבצק יתפח בתנור
היי דורית,
בדקנו כדי לוודא שאין טעות וכך אכן מופיע במתכון המקורי, ולכן היינו ממליצים לעקוב אחר ההוראות 🙂
בהצלחה!