עוגת שכבות עשירה ומפנקת במיוחד, שכדאי להכין בכל הזדמנות! מתכון קל לעוגה עם מראה מזמין וטעם משגע, שתמיד תגרוף מחמאות! עוגה עשויה משכבות של בצק פריך וקרם קצף בטעם קפה והיא ייחודית ומושלמת לכל עת!
עוגת שכבות מבצק פריך ומלית קצף בטעם קפה
מתכון לעוגת שכבות מושלמת לכל אירוע ויום
מרכיבים
לבצק:
- 4 כוסות קמח
- 200 גרם מרגרינה
- 6 כפות סוכר
- 5 חלמונים L
- ½ כוס מים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף שמרים יבשים
למילוי:
- 5 חלבונים L
- 1 כוס סוכר
- 4 כפות אבקת נס קפה
- 4 כפות פודינג וניל
לקישוט:
- אבקת סוכר
- אופן ההכנה
- להכנת הבצק
שלבי הכנה
- מערבבים במיקסר את כל מצרכי הבצק חוץ מהמים, במשך 2 דקות ובהדרגה מוסיפים את המים ומערבבים במשך עוד 4 דקות עד קבלתבצק אחיד.
- מעבירים את הבצק למקרר למשך שעה.
- קצף – מקציפים חלבונים עם סוכר בהדרגה עד קבלת קצף קשה ומוסיפים בהדרגה נס קפה ופודינג וניל כף אחרי כף.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל עלה לגודל של תבנית חד פעמית גדולה (לא הענקית).
- משטחים את הבצק בתבנית משומנת או על נייר אפייה, ולוקחים ⅓ מהקצף ומשטחים על העלה הראשון שיכסה ממש את כולו בשכבה שווה.
- מחוררים בעזרת מזלג כל שכבת בצק שמרדדים כדי למנוע התנפחות ומניחים מעל את הקצף. מכינים את שאר השכבות ומסיימים עם בצק מחורר בצורה יפה למעלה.
- אופים ב־175 מעלות, בתנור שחומם מראש, במשך כ־40 דקות.
מקור: עוגת שכבות בצק פריך וקפה – צפנת קורדובה
להשאיר תגובה