העוגה הכי מושלמת שתמצאו את עצמכם מכינים בכל יום הולדת.
מתכון לעוגת שכבות נוסטלגית ומהממת, מתחתית בצק פריך ומלית שוקולדית .
עוגת שכבות בצק פריך שוקולד וקצפת
עוגה נוסטלגית עם טעם נדיר
ציוד
- תבנית בינונית חד פעמית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 3 חלמונים
- 1 כוס שמן
- ½ כוס מים
למילוי שוקולד:
- 200 גרם שוקולד 2 חבילות
- 2 כפות קקאו
- 2 כוסות סוכר
- ½ כוס מים
- ½ מרגרינה
- ½ כוס קמח
- 5 חלמונים
לקצפת:
- 7 חלבונים
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס קוקוס
שלבי הכנה
- בקערה לערבב את כל החומרים לבצק יחד.
- להמיס על האש את השוקולד עם מים, סוכר, קקאו, ומרגרינה, עד להמסה מלאה.
- כאשר מתקרר, להוסיף את החלמונים והקמח.
- לשטח את הבצק בתבנית, ומשאירים רבע מהבצק בצד במקרר.
- למזוג מעל לבצק את השוקולד.
- להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף גבוהה, ומוסיפים את הקוקוס בצורת עטיפה. משטחים מעל השוקולד.
- לגרד עם פומפיה מהבצק שהשארנו מעל הקצפת.
- להכניס לאפייה רגילה בתנור שחומם על 170 מעלות למשך 40 דקות.
- מומלץ לשמור עוגה לפחות לילה במקרר.
מקור: עוגת שכבות בצק פריך שוקולד – דליה חאמי
להשאיר תגובה