מתכון להכנת עוגת שכבות בצק פריך משגעת.
עוגה המורכבת משכבות במלית קצף קפה טעים ביותר.
עוגת שכבות בצק פריך וקפה
עוגה נוסטלגית בהכנה קלה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- מיקסר
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- 4 כוסות קמח
- 200 גרם מרגרינה 1 חבילה
- 6 כפות סוכר
- 5 חלמונים L
- ½ כוס מים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף שמרים יבשים
למילוי:
- 5 חלבונים L
- 1 כוס סוכר
- 4 כפות אבקת נס קפה
- 4 כפות פודינג וניל
לקישוט:
- אבקת סוכר
שלבי הכנה
להכנת הבצק :
- נכניס לקערת המיקסר את כל המצרכים של הבצק חוץ מהמים.
- נערבב למשך 2 דקות ובהדרגה .
- נוסיף את המים ואז נערבב למשך עוד 4 דקות עד שמקבלים בצק אחיד.
- נכניס את הבצק למקרר למשך שעה.
- בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות .
לקצף :
- נקציף את החלבונים עם כוס סוכר בהדרגה עד שמקבלים קצף קשה.
- נוסיף בהדרגה את הנס קפה ופודינג וניל כף אחרי כף.
- נחלק את הבצק ל-4 חלקים.
- נרדד כל עלה לגודל של תבנית חד פעמית גדולה (לא הענקית).
- נשטח את הבצק על תבנית משומנת או על נייר אפייה.
- ניקח ⅓ מהקצף ונשטח על העלה הראשון שיכסה ממש את כולו בשכבה שווה.
- כל שכבת בצק שמרדדים, מחוררים (כדי למנוע התנפחות) עם מזלג ומניחים מעל את הקצף.
- כך נכין את שאר השכבות ונסיים עם בצק מחורר בצורה יפה למעלה.
- נכניס לתנור שחומם מראש על 175 מעלות למשך 40-45 דקות בערך.
מקור: עוגת שכבות בצק פריך וקפה – צפנת קורדובה
להשאיר תגובה