הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שכבות בצק עם נוטלה חמה (טירוף!!)

מכון עוגת שכבות

מתכון של עוגת שכבות בצק חלומית עם נוטלה חמה ומתוקה בפנים בטקסטורה מטריפה ומרקם רך במיוחד.

עוגה טעימה וממכרת במיוחד שתעיף לכם את הראש בכל ביס קטן מחדש. חווית טעמים מענגת במיוחד.

מכון עוגת שכבות

עוגת שכבות בצק עם נוטלה חמה

הדפסה
עוגה טעימה וממכרת במיוחד שתעיף לכם את הראש בכל ביס קטן מחדש. חווית טעמים מענגת במיוחד.
של: נורית כחלון סיני

ציוד

  • תבנית 22

מרכיבים

  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, או מזולה לפרווה
  • ¾ כוס אבקת סוכר
  • 3 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
  • 1 כוס קמח
  • ½1 כוסות קורנפלור

למלית שוקולד:

  • 3-4 כפות גדושות נוטלה או שוקולד פרווה איכותי אחר
  • אגוזים קצוצים או חלבה
  • ממרח למילוי בצק הרולדה

שלבי הכנה

  • נערבב את כל החומרים של הבצק עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  • נחלק את הבצק ל-3 חלקים. ⅔ מהבצק ונכניס למקרר.
  • ⅓ מהבצק נשטח בתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה ונאפה כ-8 דקות בתנור חם כ-180 מעלות. נוציא מהתנור ונקרר.
  • נשפוך לתוך קערית 3-4 כפות גדושות נוטלה ונמיס כמה שניות במיקרוגל.
  • אפשר גם שוקולד פרווה איכותי אחר (בגלל החורף השוקולד מתקשה מעט וזה יעזור במריחה).
  • נמרח את השוקולד נוטלה על בסיס העוגה, נפזר אגוזים קצוצים או חלבה.
  • את הבצק שנותר במקרר נרדד על משטח מקומח היטב (הבצק רך ולכן חשוב להקפיד על זה).
  • נמלא בשוקולד ונגלגל לרולדה, ואת הרולדה נחתוך לפרוסות.
  • נניח את הפרוסות על בסיס העוגה שבתבנית (שמרחנו מעליו שוקולדף תמונה למטה). זה יוצר את הטקסטורה בחיתוך.
  • נאפה עוד כ-25 דקות עד שמקבל גוון זהוב עמוק. אפשר גם לפדר בענני אבקת סוכר.
מכון עוגת שכבות
צילום: נורית כחלון סיני

מקור: עוגת שכבות – נורית כחלון סיני
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם: @buttercup_kitchen_