מתכון של עוגת שיש מעלפת בסגנון עוגת שיש שוקולד, אבל עם שוקולית.
עוגת השיש הטעימה המפנקת של סבתא יכולה להיות עכשיו אצלכם במטבח!


עוגת שיש שוקולית במרקם חלומי
עוגה פרווה שמכינים בקלות ומתאימה לכל רגע ומועד.
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית אנג'ל גודל 24
מרכיבים
- 6 ביצים
- ¼1 כוסות סוכר
- 1 כוס מיץ תפוזים
- ½ כוס שמן
- 2 כוסות קמח מנופה
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף גדושה שוקולית
- 1 כף גדושה קקאו
שלבי הכנה
- נפריד את הביצים ומקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר
- להעביר לכלי את החלבונים המוקצפים.
- נכניס לקערת המיקסר את החלמונים ואת יתרת הסוכר עד שמקבלים תערובת בהירה ותפוחה.
- נוסיף את השמן בזרם דק ואז את מיץ התפוזים והווניל.
- ננמיך את המיקסר ונוסיף את הקמח עם אבקת האפייה ואז נוסיף מעט מקצף החלבונים ומערבבים מעט.
- נפסיק את פעולת המיקסר ומקפלים את תערובת החלבונים.
- נשמן תבנית ושופכים חצי ובחצי השני לנפות את הקקאו והשוקולית נשפוך על העיסה הלבנה.
- נעבור עם הלקקן בצורת בחישת שמיניות עד לייצור מרקם מעורב.
- נאפה בתנור בתכנית עליון תחתון, שחומם ל-170 מעלות למשך שעה בערך.

מקור: עוגת שיש – ליזט יחיאל
איך 6 ביצים ותבנית בגודל 24 בלבד?
ומה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?
היי אורלי,
יש מי שאוהבים לשים הרבה ביצים כי זה מייצר עוגה אוורירית מאוד, אבל כמובן שאת יכולה לשים פחות והיא עדיין תצא טעימה.
אפשר לשים מים או חלב צמחי.
צום קל וחתימה טובה
עוגה מושלמת !!! הפכה להיות קבועה אצלי בבית וקוצרת המון מחמאות.
תודה רבה !
היי נופר,
שמחים מאוד שאתם נהנים מהעוגה באופן קבוע 🙂
אם צילמת אותה, את מוזמנת להעלות תמונות לקבוצה