הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שיש פרווה רכה וטעימה

מתכון עוגת שיש

מתכון של עוגת שיש רכה וטעימה – יופי של עוגה! הדרך המושלמת להרשים כל אורח בלי להתאמץ!

עוגה קלה מאוד להכנה טעימה במיוחד והולכת מושלם עם כוס הקפה בבוקר. 

מתכון עוגת שיש
צילום: שקד יעקובסון
מתכון עוגת שיש

עוגת שיש פרווה רכה וטעימה

הדפסה
זו העוגה שבדיוק אתם צריכים ליד הקפה!
של: שקד יעקובסון

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית
  • מיקסר

מרכיבים

  • 5 ביצים מופרדות
  • ¼1 כוסות סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ½1 כוסות קמח תופח
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפות קקאו

שלבי הכנה

  • נחמם תנור ל 160 מעלות
  • נקציף חלבונים עם 3/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף קשה(מרנג) ומניחים בצד .
  • נקציף חלמונים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף צהוב בהיר ומוסיפים שמן בהדרגה.
  • נוסיף תמצית וניל ,וקמח תופח לסירוגין עם מיץ תפוזים .
  • נטרוף שליש מכמות הקצף עם תערובת החלמונים ואת שארית הקצף מקפלים בעדינות לתוך התערובת.
  • נמזוג חצי מהתערובת לקערה נוספת נוסיף לאחת הקערות 2 כפות קקאו.
  • נקפל בעדינות את הקקאו בתערובת עד לקבלת תערובת חלקה.
  • בסיר פלא נשפוך את התערובות לסירוגין אחת על השנייה כלומר- פעם שוקולד פעם וניל .
  • לבסוף ניתן ״לקשקש״ עם קיסם מעט בבלילה על מנת לקבל את הצורה של עוגת שיש .
  • נאפה כ-40 דקות / עד שהקיסם יוצא יבש .
מתכון עוגת שיש
צילום: שרית יצחקי

מקור: Shaked Jakobson