מתכון של עוגת שיש רכה וטעימה – יופי של עוגה! הדרך המושלמת להרשים כל אורח בלי להתאמץ!
עוגה קלה מאוד להכנה טעימה במיוחד והולכת מושלם עם כוס הקפה בבוקר.
עוגת שיש פרווה רכה וטעימה
זו העוגה שבדיוק אתם צריכים ליד הקפה!
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
- מיקסר
מרכיבים
- 5 ביצים מופרדות
- ¼1 כוסות סוכר
- ½ כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- ½1 כוסות קמח תופח
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 כפות קקאו
שלבי הכנה
- נחמם תנור ל 160 מעלות
- נקציף חלבונים עם 3/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף קשה(מרנג) ומניחים בצד .
- נקציף חלמונים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף צהוב בהיר ומוסיפים שמן בהדרגה.
- נוסיף תמצית וניל ,וקמח תופח לסירוגין עם מיץ תפוזים .
- נטרוף שליש מכמות הקצף עם תערובת החלמונים ואת שארית הקצף מקפלים בעדינות לתוך התערובת.
- נמזוג חצי מהתערובת לקערה נוספת נוסיף לאחת הקערות 2 כפות קקאו.
- נקפל בעדינות את הקקאו בתערובת עד לקבלת תערובת חלקה.
- בסיר פלא נשפוך את התערובות לסירוגין אחת על השנייה כלומר- פעם שוקולד פעם וניל .
- לבסוף ניתן ״לקשקש״ עם קיסם מעט בבלילה על מנת לקבל את הצורה של עוגת שיש .
- נאפה כ-40 דקות / עד שהקיסם יוצא יבש .
מקור: Shaked Jakobson
להשאיר תגובה