קבלו מתכון של עוגת שיש מהירה טעימה וקלה להכנה.
כל פרוסה עשירה ורכה מזו שלפנייה – לא תפסיקו ליישר!
עוגת שיש פרווה רכה וטעימה
זו העוגה שאתם צריכים ליד הקפה!
ציוד
- תבנית פלא / תבנית 26 גבוהה
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 5 ביצים מופרדות
- ¼1 כוסות סוכר
- ½ כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- ½1 כוסות קמח תופח
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 כפות קקאו
שלבי הכנה
- נחמם תנור ל 160 מעלות
- נקציף חלבונים עם 3/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף קשה(מרנג) ונניח בצד .
- נקציף חלמונים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף צהוב בהיר ונוסיף שמן בהדרגה.
- לאחר מכן נוסיף תמצית וניל וקמח תופח לסירוגין עם מיץ תפוזים .
- נטרוף שליש מכמות הקצף עם תערובת החלמונים ואת שארית הקצף מקפלים בעדינות לתוך התערובת.
- נשפוך חצי התערובת לקערה נוספת ונוסיף לאחת הקערות 2 כפות קקאו.
- נקפל בעדינות את הקקאו בתערובת עד לקבלת תערובת חלקה.
- בסיר פלא נשפוך את התערובות לסירוגין אחת על השנייה כלומר- פעם שוקולד פעם וניל .
- לבסוף אפשר ״לקשקש״ עם קיסם מעט בבלילה על מנת לקבל את הצורה של עוגת שיש .
- נאפה כ-40 דקות / עד שהקיסם יוצא יבש .
מקור: Shaked Jakobson
להשאיר תגובה