קבלו מתכון להכנת עוגת שיש פרג משגעת ונדירה.
עוגה מנוקדת במרקם עשיר וחלומי, עם אווריריות ורכות מושלמת.
עוגת שיש פרג
עוגה נוסטלגית בהכנה קלה
ציוד
- 2 תבניות אינגליש קייק משומנות
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
- 5 ביצים גדולות מופרדות
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מיץ תפוזים טרי
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות קמח תופח או קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה.
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס פרג טחון
שלבי הכנה
- לחמם תנור מראש על 170 מעלות אפיה.
- להפריד את הביצים, ולהקציף את החלבונים עם מעט מלח ואז להוסיף בהדרגה את הסוכר.
- להקציף על מהירות בינונית עד שנקבל מרנג תפוח וחזק.
- להוריד את מהירות המיקסר ולהוסיף את החלמונים, ולהמשיך להקציף ואז להוסיף בזרם דק את השמן ומיץ תפוזים.
- להוסיף קמח תופח ופודינג בפולסים עד לבלילה חלקה.
- לצקת שליש מהבלילה לתבניות.
- את הבלילה שנשארה לערבב עם הפרג ולצקת מעל הבלילה שבתבניות.
- לאפות למשך 45 דקות.
- העוגה מושלמת אחרי ההקפאה.
מקור: עוגת שיש פרג – פרח גבסו
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: “במטבח עם פרח”
להשאיר תגובה