עוגת שיש לפסח, טעימה ומפנקת, מושלמת לחג! מתכון קל ופשוט להכנה ויש גם סרטון לעזר וטיפים למי שרוצה. עוגה קלאסית טעימה, שאף אחד לא יוכל להתנגד לה ותהיה הכוכבת של האירוח! עוגה מושלמת לצד הקפה!
עוגת שיש לפסח במרקם משגע
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית 240 מ”ל או חד פעמית חמה בנפח דומה
- תבנית בנונית או 3 תבניות אינגליש קייק
מרכיבים
- 7 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼1 כוסות סוכר
- ¼ כוס שמן
- ¼ כוס מיץ תפוזים טבעי
- ¼1 כוסות קמח תפו”א אפשר גם קמח רגיל לא לפסח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות קקאו שטוחות
שלבי הכנה
- מקציפים חלמונים עם וניל ורבע כוס סוכר עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את השמן בזילוף דק, מוסיפים את קמח תפוחי האדמה, אבקת אפייה והמיץ עד לקבלת בלילה חלקה.
- חשוב: לשטוף את המקצפת של המיקסר מהחלמון (הצהוב) לפני שמכניסים את החלבון (הלבן) למיקסר.
- מקציפים חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב.
- מקפלים את החלבונים והחלמונים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית לא משומנת 3/4 מהכמות.
- ל-1/4 הנותר מוסיפים 2 כפות קקאו ושופכים מעל התערובת הבהירה.
- בעזרת מזלג יוצרים צורת שיש.
- אופים במצב רגיל, בתנור שחומם מראש ל-180° במשך כ־45 דקות.
הערות וטיפים
מקור: נועם זיגדון
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון
להשאיר תגובה