מתכון של עוגת שיש טורט במרקם רך ומושלם בטעמי תפוזים עדינים ומדויקים.
עוגה טעימה וקלה להכנה עוגה נוסטלגית וגבוהה במיוחד.

עוגת שיש טורט גבוהה
עוגה טעימה במרקם רך עם ביס חלומי
ציוד
- תבנית סיר הפלא
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 6 ביצים XL
- ½1 כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 1 כוס שמן
- ½ גרידה מתפוז לא חובה
- 1 כוס מלאה מיץ תפוזים
- 2 כוסות קמח תופח מנופה
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 2 כפות קקאו
שלבי הכנה
- נפריד את הביצים. בקערת המיקסר נקציף את החלבונים ונוסיף תוך כדי הקצפה את הכוס וחצי סוכר לקצף יציב ותפוח.
- נערבב בקערה את החלמונים יחד עם המיץ תפוזים, השמן וגרידת התפוז.
- נוריד את מהירות המיקסר ונוסיף את החומרים הנוזלים בזרם דק.
- נערבב את הקמח המניפה, האבקת אפיה והסוכר הוניל ונוסיף לקערת המיקסר.
- יש להיעזר במרית על מנת שלא יישארו גושים ולהעביר את העוגה לתבנית.
- מומלץ להשתמש בתבנית סיר הפלא. נעביר את העוגה לתבנית אין צורך לשמן, למי שאין את התבנית שתשמן את התבנית במעט שמן.
- נשאיר כוס מהבלילה נוסיף את הקקאו ונערבב היטב.
- נוסיף את הבלילה החומה ובעזרת שיפוד נערבב את העוגה.
- נאפה אפייה רגילה בחום של 170-175 מעלות למשך 55-60 דקות.
- לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור יש הופכים את התבנית כלפי מטה. אין צורך לחשוש העוגה לא נופלת.
- מי שעושה בתבנית רגילה יש להוציא את העוגה כרגיל.

מקור: עוגת שיש – עטרה ז'ורנו
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם @atara_jorno
להשאיר תגובה