הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שיש וניל גבוהה בטעם של פעם!

מתכון עוגת שיש

קבלו מתכון של עוגת טורט וניל עם טעם של פעם לשבת!

עוגת שיש טעימה, אוורירית ומעולה שחובה להגיש לצד הקפה!

מתכון עוגת שיש

עוגת שיש וניל גבוהה בטעם של פעם!

הדפסה
עוגת טורט וניל הכי טעימה שאי פעם אכלתם.
של: אופירה פחימה יחיא

ציוד

  • תבנית קפיץ 24 גבוהה
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 5 ביצים
  • 4 שקיות סוכר וניל 40 גרם
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 1 כוס חלב לפרווה ניתן להחליף חלב קוקוס או חלב סויה
  • ¾ כוס שמן קנולה
  • ½ 2 כוסות קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם

שלבי הכנה

  • לשים בקערת מיקסר את הביצים ולהתחיל להקציף.
  • להוסיף סוכר וניל ואת הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
  • להוריד מהירות מיקסר נוסיף חלב ושמן.
  • עכשיו בקערה נפרדת לערבב קמח ואבקת אפיה ולהעביר ניפוי.
  • להוסיף לקערה בהדרגה על מהירות מאוד נמוכה.
  • לעצור לפני שניצק לתבנית לערבב בעזרת מרית, ליצוק לתבנית.
  • מי שרוצה מעט מראה שיש , בקערה לשים 2 כפות מלאות קקאו ולהוסיף 4 כפות חלב לערבב ליצק מעל ולערבב עם סכין מעט מאוד.
  • לאפות ב 170 מעלות בתנור שחומם מראש – לא טורבו – חום עליון תחתון כ – 65 דקות.
  • בזמן הגשה לפזר אבקת סוכר מעל -אופציונלי.

הערות וטיפים

במידה והתבנית לא גבוהה ניתן להגביה אותה עם נייר אפיה: הסבר לגבי ההגבהה משמנים תבנית וגוזרים נייר אפיה מלבן ארוך מצמידים בחלק העליון של התבנית לכל אורך התבנית כך שהתבנית תהיה גבוהה יותר .
מתכון עוגת שיש
צילום: אופירה פחימה יחיא

מקוראופירה פחימה יחיא